Billede af komponisten Tan Dun og pipa-spilleren Lucy Zhao
Afholdt
Tan Dun og Lucy Zhao.

Foto: Det Kgl. Bibliotek

RelevanzEnsemble: Spøgelsesopera - Fyraftenskoncert

Kammermusik fra hele verden med RelevanzEnsemble.

Program

Ukendt komponist, Erobreren nedlægger sin rustning,

Pipa solo (Traditionel sats fra 17. årh.).

 

Einojuhani Rautavaara, Strygekvartet nr. 1 Quartettino,

I. Presto

II. Andante

III. Vivace assai (alla giga)

 

J.S Bach, Sarabande fra violinpartita i d-mol BWV 1004.

 

Tan Dun (1957-), Ghost Opera,

Akt I – Bach, munke og Shakespeare mødes i vand

Akt II – Jorddans

Akt III – Dialog med ”Lille kål”

Akt IV – Metal og sten

Akt V – Papirets sang

Oplev Tan Duns spektakulære Ghost Opera

Sæsonens sidste fyraftenskoncert kombinerer musikken af Einojuhani Rautavaara og Tan Dun i et ekspressivt og legende musikalsk program. Rautavaaras første strygekvartet er et livligt værk, som spænder over sjove og sorgfulde følelser med tydelige referencer til finsk folkemusik. Duns Ghost Opera sammensætter elementer fra kinesisk musik, folkesang og J. S. Bach i en betagende musikalsk rejse, hvor man også kan høre lyden af objekter som papir, vand og sten.

Med i koncerten er også det kinesiske strenginstrument, pipaen, som man sjældent hører i danske koncertsale. Det traditionelle strenginstrument bliver også kaldet den ”kinesiske lut”, og denne aften åbner Lucy Zhao aftenens koncert med solopipa stykket 霸王卸甲 - Erobreren nedlægger sin rustning - et traditionelt kinesisk stykke af ukendt kunstner fra det 17. århundrede.

Medvirkende

Lucy Zhao

Lucy Zhao er en kinesisk pipaspiller, som er født i Beijing og har gået på China Conservatory i selvsamme by. Derudover har hun turneret i USA, Sydkorea og adskillige kinesiske byer som del af konservatoriets orkester. Hun har ydermere studeret kulturledelse i Wien og været aktiv i mange ensembler og orkestre. Efter hendes uddannelser har Lucy arbejdet i Berlin.

RelevanzEnsemble

RelevanzEnsemble er Danmarks nyeste kammermusik-ensemble, et kollektiv bestående af internationalt erfarne topmusikere med rod i de store danske orkestre, samt prisvindende stjerneskud fra den næste generation. Sæsonens tre fyraftenskoncerter kombinerer musik fra ikke mindre end elleve komponister fra ti forskellige lande, og RelevanzEnsemble søger igennem denne brede musikalske palet at skabe en levende og nærværende interaktion med publikum. Koncertrækken byder blandt andet på legende performance-formater og sjældent fremførte kammermusikalske mesterværker.

Medvirkende

Lucy Zhao, pipa
Madara Pētersone, violin (koncertmester Kremerata Baltica)
Hulda Jónsdóttir, violin (Det Kongelige Kapel) 
Gudbjartur Hákonarsen, bratsch
Peter Morrison, cello (stifter og kunstnerisk leder af RelevanzEnsemble, DRSO, Det Australske Verdensorkester) 

Fyraftenskoncerter

Gå til koncert efter arbejde og inden aftenens gøremål. Fyraftenskoncerterne begynder kl. 17 og varer cirka en time.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også

Billede af Paloma Pradal som kigger mod siden
Kl.:
Musikscene

Paloma Pradal Kvartet (ES)

Oplev Paloma Pradals store stemme og fantastiske energi, når hun slipper flamencoen løs i Dronningesalen sammen med sin kvartet.

Den Sorte Diamant, Dronningesalen