Børn spiller computerspil. Sort/hvid foto.
Børn spiller computerspil i 1983.

Foto: Jesper Stormly Hansen - Ritzau Scanpix

#DKgame - Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere

Dansk computerspil fra 60'erne til 20'erne. Årets store særudstilling i Den Sorte Diamant stiller skarpt på computerspil som kulturarv.

Computerspil er den digitale tids helt eget medie. En kulturel udtryksform og en kunstform i sig selv. En milliardindustri og et økosystem med foreninger, events, uddannelser og produktionsstøtte. En del af alle danskeres hverdag – og en del af Det Kgl. Biblioteks samlinger. 

I sommeren 2023 zoomer Det Kgl. Bibliotek ind på computerspillenes historie og betydning for vores liv. Med afsæt i Det Kgl. Biblioteks samling på mere end 4000 danskproducerede computerspil fra 60’erne til i dag, vil udstillingen hylde den danske spilbranches internationalt anerkendte og ofte eksperimenterende, legende og fortællende spil. 

Udstillingen åbner historien om dansk computerspil op som et univers af fantasi, fællesskab og forskning. Dyk ned i computerspillenes fascinerende universer, udforsk computerspils afsmitning på andre dele af vores liv, hør forskernes bud på hvordan “gamification” påvirker vores hverdag og prøv ikke mindst at spille spil - fra skærmtrolden Hugo til VR-spillet What the Bat?

Udstillingen bliver til i et tæt samarbejde med en lang række partnere indenfor dansk computerspilkultur som Spilstøtteordningen (DFI), spilforskere fra IT-Universitetet og KU samt brancheaktører som Triband, Playdead og IO-Interactive.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.