ID-kort til læsesal

For at få adgang til at studere visse kostbare og sjældne værker nærmere skal du være registreret som bruger hos Det Kgl. Bibliotek samt have et særligt ID-kort.

ID-Kort til Det Kgl. Biblioteks Læsesal

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Det er vigtigt for os, at vi på biblioteket passer godt på materialerne i vores samlinger, som også er vores fælles kulturarv.

For at få adgang til at studere visse kostbare og sjældne værker nærmere skal du være registreret som bruger hos Det Kgl. Bibliotek samt have et særligt ID-kort. Personalet på læsesalen fortæller dig, hvis et ID-kort er nødvendigt, og du får udleveret en ansøgningsblanket, som du skal udfylde. Ud over den udfyldte blanket skal vi se dit pas, og vi tager også et billede af dig, som vi sætter på kortet.

I nogle tilfælde kræver vi også enten en skriftlig reference fra en institution eller et CV, før vi giver adgang til materialet.

Bemærk at vi desværre ikke kan give dig adgang til alle vores materialer, heller ikke selvom du har fået lavet et ID-kort. Nogle af materialerne er nemlig så enestående eller skrøbelige, at vi ikke længere tager dem frem på læsesalen.