Gå til hovedindhold

Den Sorte Diamant, København

I den arkitektoniske perle Den Sorte Diamant kan du både opleve udstillinger og koncerter, bruge læsepladserne og besøge caféen med udsigt over havnen.

Den Sorte Diamant, København Laura Stamer

Faciliteter

Det trådløse netværk er tilgængeligt for alle bibliotekets brugere og dækker hele biblioteket. For at komme på skal du tilslutte dig 'Eduroam' eller 'KB-guest' - det sidste kræver accept af betingelser ved tilslutning. 

Tilslutning til Eduroam forudsætter, at du kommer fra en institution, der er med i Eduroam-samarbejdet. Det er din egen institution, der kan fortælle dig, hvordan du skal gøre for at komme på Eduroam.

Der er garderobeskabe i stueetagen og på 1. og 4. sal. For at låse lågen skal du bruge en 10’er, eller du kan købe en polet i receptionen.

Studerende kan låne et speciale-/studieskab. Specialestuderende kan låne skabet i op til seks måneder. Øvrige studerende låner skabene for to måneder af gangen. Henvend dig i Diamantinformationen for at høre nærmere.
 

Vi har prioriteret at gøre plads til dig og din laptop i vores studieområder, men der findes et mindre antal pc’er til fri afbenyttelse i publikumsarealerne på 2. sal. Computerne er uden adgangskode og kan bruges efter først-til-mølle princippet.

Der er toiletter i stueetagen placeret på hver sin side af atriet. Der er desuden et mindre toilet på 2. sal (samme etage som de tre store læsesale).

I Den Sorte Diamants butik kan du få besvaret dine spørgsmål, blive introduceret til bibliotekets services, hente og aflevere materialer, købe unikke produkter og få personlig hjælp til at finde spændende kulturoplevelser. Du kan finde os lige inden for svingdørene ved hovedindgangen.

Udover almindelige kontorartikler kan du også få et lille stykke af Det Kgl. Bibliotek med hjem. Køb et af vores unikke produkter med citater og motiver fra samlingerne, som muleposer, notesbøger og køleskabsmagneter.

Den Sorte Diamant råder desværre ikke over parkeringsfaciliteter til gæster.

Vi henviser til de offentlige p-pladser ved Slotsholmsgade, Frederiksholms kanal og BLOX parkering med 350 p-pladser med nem adgang fra Vester Voldgade

Ved aftenarrangementer kan man med en særlig parkeringsbillet parkere på Diamantens parkeringsplads ved ”trekantsområdet” på Christians Brygge 2-4. Billetten gælder fra kl. 18.00-24.00 og udleveres i Diamantinformationen på selve aftenen.


Studiepladser og læsesale

Åben mandag-torsdag 9-19 og fredag 9-18 *

Pga. nyt bibliotekssystem, er der i øjeblikket problemer med bestilling og levering af materialer til læsesalen. Vi arbejder på sagen.

Bemærk, at i perioden frem til og med januar 2020 er læsesalene på 4. og 5. sal ændret til speciallæsesal på grund af ombygninger i huset.

Du finder Speciallæsesalen på din venstre hånd, når du kører op ad det rullende fortov i bibliotekets atrium. Læsesalen er primært til læsesalsklausuleret materiale – altså materialer, som kun må ses på læsesal. På læsesalen findes desuden en samling af håndbøger.

Det er ikke tilladt at medbringe madvarer, drikkevarer, tasker og jakker på læsesalen. Du må gerne medbringe din laptop, hvis du tager den ud af hylsteret. Tasker og jakker m.m. kan lægges i opbevaringsskabe.

Der må ikke tales på læsesalen.

* Åbningstider fra 27. januar 2020: Mandag – torsdag 9-18 og fredag 9-17
 

Åbne mandag-torsdag 9-19 og fredag 9-18

Bemærk, at i perioden frem til 1. januar 2020 er læsesalene på 4. og 5. sal ændret til speciallæsesal på grund af ombygninger i huset.

Der må ikke tales på læsesalene.

Åben mandag-fredag 8-20 og lørdag 10-18

Du finder Studielæsesalen på din højre hånd, når du kører op ad det rullende fortov i bibliotekets atrium. Læsesalen er åben for alle, der har brug for en læseplads. Det er også her, du kan se aviser på mikrofilm, ligesom det er muligt at se aviser og radio/tv i Mediestream

Der må ikke tales på læsesalen.

Åben mandag-fredag 8-20 og lørdag 10-18

Du finder Gammel læsesal ved at forsætte ligeud fra det rullende fortov og dreje til højre ved den ottekantede montre for enden af gangen. Læsesalen er åben for alle, der har brug for en læseplads.

Der må ikke tales på læsesalen.

Åben mandag-fredag 8-20 og lørdag 10-18

Du finder Åbent Studieområde ved at forsætte ligeud fra det rullende fortov og krydse Kirkebybroen. Har kan I lave gruppearbejde.

Der må tales sammen i det åbne studieområde, men husk at tage hensyn.