Stregtegning af Den Sorte Diamants Facade set mon Knippelsbro.

Foto: Schmidt Hammer Lassen

Udstillingsåbning: PÅ KANTEN – Den Sorte Diamant 25 år

Vær med, når Det Kgl. Bibliotek åbner udstillingen PÅ KANTEN i anledning af Den Sorte Diamants 25-års jubilæum i 2024.

Program

  • Fri entré til udstillingen
  • Åbningstale ved Svend Larsen og Christina Back, hhv. direktør og udstillingsansvarlig, Det Kgl. Bibliotek
  • Samtale mellem en partner fra Schmidt Hammer Lassen og Jytte Hilden, fhv. kulturminister samt kulturchef i Den Sorte Diamant, modereret af Christina Bach

Denne eftermiddag fejrer vi åbningen af årets første særudstilling i Den Sorte Diamant, og du kan komme med. 

Oplev bl.a. en samtale med en partner fra Schmidt Hammer Lassen samt fhv. Kulturminister og Kulturchef i Den Sorte Diamant Jytte Hilden. Schmidt Hammer Lassen er tegnestuen bag Den Sorte Diamant, mens Jytte Hilden som Kulturminister var med til at vedtage udbygningen af Det Kgl. Bibliotek og som Diamantens første kulturchef var blandt de første til at føre de store visioner for bygningen ud i livet.

PÅ KANTEN - Den Sorte Diamant 25 år

Den Sorte Diamant er formet som en skulpturel monolit. Med sin distinkte kubiske form og blanke sorte facade er Det Kgl. Biblioteks kulturhus med tiden blevet et af Københavns allerstørste arkitekturikoner. 
I 2024 har Den Sorte Diamant har 25-års jubilæum, og det bliver fejret med en jubilæumsudstilling i netop Den Sorte Diamant. Udstillingen sætter fokus på visionerne for byggeriet, Diamantens særegne arkitektur og stiller samtidig skarpt på bygningens rolle i dag.

Læs mere om udstillingen

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.