Trio Vitruvi

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Trio Vitruvi spiller klassikere

I selskab med bratschist Hartmut Rohde og kontrabassist Nabil Shehata.

Program

  • Johannes Brahms, Klaverkvartet i c-mol “Werther” 

Pause

  • Franz Schubert, Klaverkvintet i A dur “Forelle-kvintetten” 

Den prisvindende Trio Vitruvi er kendt for at tilføre det klassiske repertoire en sjældent hørt dybde og energi med mesterlig teknik og musikalsk integritet. Trioen har vundet adskillige priser, indspillet plader og med stor succes spillet mange internationale koncerter. Deres særlige ”vitruvianske” evne til med lethed at skifte stemning og lege med musikkens kontraster uden at miste deres musikalske enhed, gør deres koncerter til en unik oplevelse for publikum.   

Denne aften inviterer trioen bratschist Hartmut Rohde og kontrabassist Nabil Shehata med på scenen.  

Franz Schubert, Klaverkvintet i A dur “Forelle-kvintetten”

Her kan man varme op ved at høre ”Forelle-kvintetten”, og følge med i noden samtidig. Dog med andre kunstnere end de medvirkende på koncerten.

Medvirkende 

Hartmut Rohde

Anerkendt som en af verdens førende bratschister, og berømt for sin rige klangpalette og præcise stilistiske bevidsthed. Kombinationen af klarhed og intenst udtryk har ført til en stor karriere verden over som solist, kammermusiker, dirigent og underviser på blandt andet Berlin Universität der Künste og Royal Academy of Music i London.  

Nabil Shehata

Er en af nutidens mest kritikerrost kontrabassister, med et utal af uropførelser samt koncerter som solist med dirigenter som Daniel Barenboim. Han er også mangeårigt medlem af Barenboims West-Eastern Divan Orchestra. Ud over hans koncertvirke er han desuden også en eftertragtede dirigent, både som chef-dirigent for München Kammerorkester og ved flere af verdens førende orkestre. 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også