Simply Kvartetten og bratschist Diyang Mei
Afholdt
Diyang Mei og Simply Kvartetten

Foto: Hao Wu, Simon Buchou

Simply Kvartetten og bratschist Diyang Mei

Vinderne af Carl Nielsen International Chamber Music Competition i 2019 gæster Dronningesalen.

Koncerten gennemføres

Aftens koncert bliver gennemført trods den voldsomme brand i Børsen. Tag afsted i god tid og ankom gerne fra Langebro/Åboulevarden, da gader omkring Knippelsbro og Christiansborg kan være lukkede.

Program

Konstantia Gourzi (1962-): Evening at the Window for bratsch solo

Fanny Mendelssohn Hensel (1805-1847): Strygekvartet i Es-dur, H.277

 

Pause

 

Johannes Brahms (1833-1897): Strygekvintet nr. 2 i G-dur, op. 111.

Som fire individer med vidt forskellige kulturelle baggrunde – og med de kontraster dette indebærer – skaber Simply Kvartetten en enestående og spændingsfyldt musikalsk enhed.

Prisvindende kvartet med Berliner Filharmonikernes koncertmester

Kvartetten lægger stor vægt på at kombinere musik fra deres tre forskellige nationaliteter (Kina, Østrig og Norge) og med at udvikle deres eget musikalske sprog. Simply Kvartetten er for øvrigt kendt af huset, da de i 2019 løb med førsteprisen i Carl Nielsen International Chamber Music Competition i Den Sorte Diamant.

Denne aften har kvartetten inviteret bratschisten Diyang Mei med på scenen. Diyang Mei er til daglig koncertmester for bratschgruppen i Berliner Filharmonikerne og har, ligesom Simply Kvartetten, vundet mange priser, bl.a. den prestigiøse ARD i München i 2018.

Værk inspireret af Marc Chagall

Aftenens program består bl.a. af den nulevende græske komponist Konstantia Gourzis solostykke for bratsch, Evening at the Window, som er inspireret af Marc Chagalls maleri af samme navn fra 1950. Gourzi har hentet sin inspiration til værket i maleriets objekter, herunder månen, hanen og skorstenen, som er portrætteret musikalsk i værket.

Derudover vil Simply og Diyang spille Fanny Mendelssohn Hensels eneste kendte strygekvartet og Johannes Brahms strygekvintet nr. 2.

Medvirkende

Diyang Mei, bratsch

Simply Kvartetten:

Danfeng Shen, violin

Antonia Rankersberger, violin

Xiang Lyu, bratsch

Ivan Valentin Hollup Roald, cello

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også