1. prisvindere i 2019.
Ensemble Ouranos 1. prisvindere i 2019.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Carl Nielsen International Chamber Music Competition 2023 - 2. runde: Blæserkvintet

International konkurrence for strygekvartet og blæserkvintet til hyldest for dansk komponist

Hør Carl Nielsens kammermusik fortolket af de bedste unge musikere fra hele verden, når tre af landets store kulturinstitutioner – DR, Det Kgl. Bibliotek og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium – igen afholder semifinalen af den store internationale musikkonkurrence, i de to kategorier: Strygekvartet og blæserkvintet. 

Carl Nielsen (1865-1931) regnes blandt de største danske komponister, og har efterladt en imponerende arv af bl.a. symfonier, kammermusik, operaer og instrumentale koncerter. Carl Nielsen opfattes som en nationalromantisk komponist og i sine sene værker forbinder han ofte en særlig folketone med en moderne ekspressiv ’europæisk’ harmonik. 

Fortolkninger af Carl Nielsens værker og nye værker komponeret til konkurrencen

Carl Nielsen International Chamber Music Competition er etableret for at skabe mere fokus på Carl Nielsens kammermusik så den også i kommende generationer vil bive fortolket af de bedste unge musikere i hele verden. 
Repertoiret vil udover Carl Nielsen, bestå af kendte værker for strygekvartet og blæserkvintet, og derudover helt nye værker specielt komponeret til konkurrencen af to unge komponister fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium; Athanasia Kotronia og Gustav Bjerre. 

Jury med førende kammermusikere

Konkurrencen bedømmes af en jury bestående af førende kammermusikere fra ind-og udland: violinisterne Segei Bresler og Gunvor Sihm, bratschist Marie Chilemme og cellisterne Marie Bitlloch og juryformand Clive Greensmith. Blæsernes jury består af klarinettist og juryformand Andreas Sundén, oboist Olivier Stankiewicz, fløjtenist Ulla Miilmann og hornist Frøydis Ree Wekre

Konkurrencens forløb

12 & 13. april: Runde 1 i DR Koncerthuset, Studie 2

14 & 15. april: Runde 2 i Den Sorte Diamant, Dronningesalen

16. april: Finale i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsa

Konkurrencen realiseres i et samarbejde mellem DR, Det Kgl. Bibliotek og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Konkurrencen er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også