Gå til hovedindhold

Mens du venter: Bliv klogere på vores skatte

Nærbillede af side i Dantes guddommelige komedie Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har utrolige mængder af materiale. Vi har faktisk så mange, at vi slet ikke har plads til dem på et sted, men opbevarer dem i vores forskellige bygninger over hele landet. Nogle af dem stikker dog ud, de er noget særligt. Det er dem, vi nogle gange kalder vores skatte. De er eller viser noget betydningsfuldt om vores historie, ja, nogle gange om hele verdens historie. Vi har optaget nogle film om de vigtigste af dem.

Bruno Svindborg fortæller om Det Kgl. Biblioteks samlinger af op mod to millioner breve.

Ivan Boserup fortæller om Cortenay Kompendiet, der indeholder 33 tekster på latin - blandt disse en fortælling om Knude Den Store og Dronning Emma, ​​og dermed bidrager kompendiet med en ny skriftlig kilde til en vigtig periode i dansk historie.

Erland Kolding Nielsen fortæller om von Recks billedbog om den engelske koloni Georgien i Nordamerika.

Erland Kolding Nielsen, fortæller om Jyske Lov (Codex Holmiensis).

Eva-Maria Jansson fortæller om det smukke og berømte hebraiske værk "Moreh nevukhim" (vejledninger til de rådvilde) - og også lidt om Yoda fra Star Wars.

Ivan Boserup fortæller om Inka-krøniken, der skildrer historien om Spaniens erobring af Peru set fra indianernes perspektiv.

Anders Toftgaard fortæller om Det Kongelige Biblioteks eksempel på Pierre Bayles fremragende og enestående encyklopædi.

Erik Petersenfortæller om Saxos Danmarks Krønike

Bruno Svindborg fortæller om Søren Kierkegaards arkiv på Det Kgl. Bibliotek. Blandt andet om manuskripter, dagbogsnotater og breve.