Diamanten for børn
Afholdt

Foto: Marie Boye Thomsen

Vinterferie for børn

Fri entré. I vinterferien byder Det Kgl. Bibliotek alle nysgerrige børn og deres voksne indenfor i Den Sorte Diamant til kreative aktiviteter og en spændende Skatte Ekspedition!

Kuvert fra et brev, maleren Henri Matisse har sendt.

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Brevskrivning for børn og deres voksne

Prøv kræfter med det personlige håndskrevne brev med forskellige skriveredskaber som blæk og fjerpen. Dekorér også din egen kuvert med inspiration fra kunstneren Henri Matisse og skriv et personlige brev til en helt særlig person.

Kærlighedsbreve, postkort, brevkassebreve, telegrammer, gækkebreve og rejsebeskrivelser – Det Kgl. Bibliotek har store samlinger af alle mulige slags breve, der er skrevet af almindelige mennesker som dig og mig, men også af kendte forfattere og kunstnerne – blandt andre Henri Matisse.

Tusinder og tusinder af håndskrevne breve er gennem tiden blev skrevet til familie og venner på tværs af lande og grænser. Nogle breve giver indblik i afsenders liv og tanker og er derfor skatte i sig selv og et unikt kig ind i historien.

Skatte Ekspeditionen

Det Kgl. Bibliotek er fyldt med skatte, der alle indeholder fortællinger og historie. Skattene er bøger, skriftruller, breve, dagbøger, tegninger, noder og meget andet. I udstillingen SKATTE i Det Kgl. Bibliotek kan I udforske nogle af dem og finde ud af, hvad der gør dem til en skat.

Få udleveret en skatkiste, lommelygte og et ekspeditionskort og gør jer klar til den store Skatte Ekspedition! 

Udstillingen har gratis entré, og I finder den ved at følge trappen ved caféen til første sal og gå til højre.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.