Sort/hvid billede af Poseidonkvartetten med deres instrumenter
Schubert møder Beethoven når Poseidonkvartetten spiller kammermusik i topklasse. Foto: Ettore Causa

Poseidonkvartetten (DK)

Tre-dages minifestival med strygekvartetter: Poseidonkvartetten fremfører de to store mestre Schubert og Beethovens sidste kvartetter.

Poseidon er havets og naturkræfternes gud, og kvartettens navntagen efter netop Poseidon, refererer til de fire musikeres stræben efter at få stemninger og kontraster frem i musikken – fra vildskab, temperament og brusende bølger til ro, indadvendthed og blikstille hav. De fire musikere har igennem årene udviklet en unik fælles forståelse for, hvordan musikken skal fortolkes, fraseres og formidles til publikum, og dette gør deres koncerter til noget helt særligt.

Program

  • Ludwig van Beethoven: Strygekvartet opus 135
    Pause
  • Franz Schubert: Strygekvartet nr. 15 i G-dur D. 887

Programmet består af to store mestres sidste kvartetter: Beethovens strygekvartet opus 135 er et værk, der både ser tilbage på komponistens lange karriere, samler op og sætter et punktum for geniet Beethovens blændende skaberkraft. Schubert var inspireret af Beethoven men udviklede en helt personlig kvartetstil, som kom til fuld blomstring i de tre sidste kvartetter. Den sidste, nr. 15 – også kaldet “den store G dur” – er den mest udfordrende og et af de værker, der allerbedst viser hans stil.

Poseidon Kvartetten

Jon Gjesme, violin. Christine Enevold, violin. Ettore Causa, bratsch og Joel Laakso, cello.

Minifestival med strygekvartetter fra øverste hylde

Tre kvartetter samles til en tre-dages minifestival.

Tirsdag 31. maj Poseidonkvartetten (DK)
Onsdag 01. juni Brooklyn Rider (US)
Torsdag 02. juni Diotima Kvartetten (FR)

Hvis du tror, du ved alt om kammermusik, så tro om igen. Det er tale om tre kvartetter, alle fra den øverste hylde, med hver sit kompetente bud på, hvordan kammer musik skal spilles. Tre kvartetter med programmer, der både skuer tilbage og helt frem i tiden til en europæisk uropførelse.

Mad og drikke

Madkartoteket vil åbne "vinbaren" med udvalg af økologiske vine alle minifestivalens tre dage. Hertil kan nydes et lille bræt med tre mindre, salte anretninger. Caféen byder på mad, drikke, sødt og salt til både den lille og store sult.

Strygekvartetter i Diamanten er støttet af Det Obelske Familiefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.