Tenorsaxofonist James Brandon Lewis
Afholdt

Foto: Det Kgl. Bibliotek

James Brandon Lewis Trio (US)

Den amerikanske jazzscenes komet, tenorsaxofonist James Brandon, gæster Den Sorte Diamant.

Tenorsaxofonist James Brandon Lewis har de seneste år været en komet på den amerikanske jazzscene – med god grund. Hans udtryk er nyt og friskt, og han går samtidig hånd-i-hånd med inspirationen fra af de store mestre som Coltrane og Rollins. 

Kritikerrost "rising star"

I 2021 blev James Brandon i Downbeat International Critics Poll og Jazz Times udnævnt til henholdsvis Rising Star Tenor Saxophonist og Top Tenor Saxophonist – og modtog kritikerprisen fra Jazz Journalists Association for Album of The Year med udgivelsen Jesup Wagon fra samme år. 

Af New York Times er James Brandon Lewis blevet kaldt “En saxofonist, der legemliggør og transcenderer traditionen”. Han er født ind i og udlært af den stolte amerikanske gospeltradition, og det kan høres i hans tone og tilgang, der blander den følelsesmæssige kraft fra gospel med det upolerede groove fra blues og traditionel R’n’B – inspireret af den hellige treenighed Albert Ayler, John Coltrane og Sonny Rollins.

James Brandon Lewis’ livetrio tæller den Brooklyn-baserede elektriske bassist/producer Josh Werner og hans mangeårige trommeslager Chad Taylor, der brød igennem på den fritænkende Chicago-scene. 

En del af Copenhagen Jazz Festival

Koncerten præsenteres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival, der finder sted 5.-14. juli 2024. 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.