Billede af Cecilie Strange
Afholdt

Foto: Kennet Islandi Havgaard

Fredagsjazz på Kajen – på en torsdag: Cecilie Strange Kvartet

Kom og hør livejazz på havnefronten foran Den Sorte Diamant – med fri entré!

På denne særudgave af fredagsjazz – nemlig fredagsjazz på en torsdag! – kan du opleve Cecilie Strange Kvartet. Siden 2012 har saxofonist og komponist Cecilie Strange udgivet fire album i eget navn. Cecilie har modtaget flere priser og nomineringer for sit arbejde, herunder Carl Prisen 2023 i kategorien Årets Komponist inden for jazz med K A L E II D O samt 'Jazz recording of the Year’ 2023 ved Presto Music Awards (UK).

I juni 2023 udgav hun albummet BEYOND, der er en musikalsk manifestering af fred, dyb ro og fordybelse inspireret af moderskabets ankomst i hendes eget liv. BEYOND er efterfølgeren til Stranges anmelderroste udgivelse BLUE (2020) og BLIKAN (2021), som har været starten på Stranges internationale anerkendelse med over 2 millioner afspilninger på Spotify og anmeldelser i en lang række forskellige publikationer, herunder jazzmagasinet Downbeat. Hendes debutalbum fra 2015: Cecilie Strange Quartet feat. Kasper Tranberg: The Beginning indeholder kompositioner inspireret af den moderne new yorker jazz i en smeltedigel med nordisk folkemusik. Det netop udkomne album BEYOND og de foregående 2 album BLIKAN og BLUE er mere rendyrket nordisk jazz med et touch af folk, og det er den musik vi kan glæde os til at høre – på en torsdag.

Oplev jazz på kajen hver fredag – og en enkelt fredagsjazz på en torsdag – fra juni til midten af juli

I eftermiddagssolen foran Den Sorte Diamant er der fredagsjazz fra juni til midten af juli – og en enkelt fredagsjazz på en torsdag! Oplev både etablerede navne og repræsentanter for den sprudlende, danske talentmasse.  

Caféens pop-up bar serverer kolde drikke, snacks og sommerstemning. 

Medvirkende:  

Cecilie Strange, saxofon

Thommy Andersson, bas

Bent Clausen, trommer

Peter Rosendal, klaver 

Fredagsjazz arrangeres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også