Drama i Diamanten I: Den Stundesløse genopstår
Drama i Diamanten er en sanselig fejring af Det Kgl. Biblioteks samling af opført dramatik. Vi aktualiserer fortidens mesterværker gennem nye fortolkninger. Denne aften med Thure Lindhardt på scenen.
Det Kgl. Bibliotek og Danske Dramatikere går på jagt i den danske dramatiks fortid og giver ikoniske klassikere kamp til stregen, når de fremføres af kendte skuespillere og udsættes for et moderne greb. Resultatet er en urpremiere på en helt nyskreven tekst – måske én af fremtidens klassikere.
Fortidens mesterværker vækkes til live
Drama i Diamanten er en scenisk og sanselig fejring af Det Kgl. Biblioteks unikke samling af opført dramatik – en samling, der tæller mere end 18.000 skuespil. Med initiativet aktualiserer vi fortidens mesterværker gennem nyfortolkninger og ny dramatik. Projektet er en del af bibliotekets nationale satsning Danmarks Dramatiske DNA (2024–2027), der har som mål at digitalisere og levendegøre dansk dramatik for nye generationer.
Kunsterisk duo med satirisk blik
Den Stundesløse – et moderne spejl er første aften i serien og her præsenterer Enter Ghost deres radikale og tankevækkende gendigtning af Ludvig Holbergs klassiker Den Stundesløse fra 1723. Enter Ghost et kunstnerisk samarbejde mellem instruktør og dramatiker Christian Lollike og dramaturg Anders Thrue Djurslev. I deres version er den klassiske ægteskabsintrige forsvundet og erstattet af et satirisk blik på samtidens narcissisme og grænseløse selvoptagethed. Det bliver skarpt, underholdende og dybt relevant.
Lollike og Djurslev har tidligere stået bag anmelderroste nyfortolkninger af Holbergs Erasmus Montanus og Jeppe på bjerget, og denne tredje gendigtning markerer et afgørende nyt kapitel i deres fortolkning af Holbergs komiske arv. Første del af arrangementet er et uddrag af den klassiske Holbergtekst. Anden del er den moderne gendigtning.
Instruktør: Christoffer Berdal
Skuespiller: Thure Lindhardt
Drama i Diamanten
Drama i Diamanten er en serie på tre arrangementer.
- Efteråret 2025 – 24. november kl. 19.00
- Foråret 2026 – 4. maj kl. 19.00
- Efteråret 2026 – 23. november kl. 19.00
Seniorforsker Anna Lawaetz og dramatiker Jokum Rohde åbner alle tre arrangementer med korte introduktioner. Arrangementerne bliver også gjort tilgængelige som podcasts efterfølgende.
Skabt i samarbejde med Danske Dramatikere