Brooklyn Rider
Brooklyn Rider revitaliserer kammermusikken. Foto: Shervin Lainez

Brooklyn Rider (US)

Tre-dages minifestival med strygekvartetter: Klassisk kammermusik med energi som et ungt rockband.

New Yorker-kvartetten Brooklyn Rider er blevet beskrevet som fire klassiske musikere, der på overraskende vis revitaliserer og redefinerer kammermusikken.

Program: "4 Elements"

Earth: Osvaldo Golijov  -Tenebrae
Air: Henri Dutilleux - “Ainsi la Nuit”
Pause
Water: Kyle Sanna  -Sequence for Minor White
Fire: Colin Jacobsen - Three Miniatures for String Quartet

Kvartetten har vakt international opsigt med deres nyfortolkninger af 300 år gamle strygekvartetter og et repertoire på tværs af genrer – fra Beethoven til amerikansk minimalisme og helt ny-komponerede værker med inspiration fra folk og jazz. Deres liveoptrædener har en helt usædvanlig musikalsk nerve, de vækker opsigt og høster anmelderroser fra alle hjørner af musikverdenen.

Programmet hedder 4 Elements og trækker en parallel til de fire klassiske kerne-elementer jord, luft, ild og vand, et fælles fysisk fundament på tværs af de antikke kulturer. Parallelt hermed er strygekvartettens unikke musikalske økosystem en delikat balance mellem fire „elementer“, der tilsammen er i stand til at give udtryk for vores verdens dybe skønhed såvel som dens potentiale for voldsom forandring.

Brooklyn Rider dedikerer programmet til de fire elementer som en refleksion over verdens aktuelle tilstand og som et musikalsk kald på handling.

Minifestival med strygekvartetter fra øverste hylde

Tre kvartetter samles til en tre-dages minifestival.

Tirsdag 31. maj Poseidonkvartetten (DK)
Onsdag 01. juni Brooklyn Rider (US)
Torsdag 02. juni Diotima Kvartetten (FR)

Hvis du tror, du ved alt om kammermusik, så tro om igen. Det er tale om tre kvartetter, alle fra den øverste hylde, med hver sit kompetente bud på, hvordan kammer musik skal spilles. Tre kvartetter med programmer, der både skuer tilbage og helt frem i tiden til en europæisk uropførelse.

Mad og drikke

Madkartoteket vil åbne "vinbaren" med udvalg af økologiske vine alle minifestivalens tre dage. Hertil kan nydes et lille bræt med tre mindre, salte anretninger. Caféen byder på mad, drikke, sødt og salt til både den lille og store sult.

Brooklyn Rider

Johnny Gandelsman, violin. Colin Jacobsen, violin. Nicholas Cords, bratsch og Michael Nicolas, cello.

Strygekvartetter i Diamanten er støttet af Det Obelske Familiefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.