Bliv en del af vores nye brugerpanel

Vi inviterer brugere og interesserede borgere til at være med i et nyoprettet brugerpanel, hvor medlemmerne kan give deres input til bibliotekets hjemmeside.

Usability sketches

Foto: Colourbox

På Det Kgl. Bibliotek ønsker vi, at de digitale platforme, vi stiller til rådighed for brugerne, er nemme og intuitive. 

For at sikre brugervenligheden på eksempelvis bibliotekets hjemmeside kb.dk inviterer vi nu vores brugere ind i et nyoprettet brugerpanel. Her kan de give deres mening til kende og hjælpe med at teste fremtidige løsninger.

DR-arkivet bliver den første store opgave

Når det nye brugerpanel er etableret, vil mange af de første opgaver for panelet bestå i at teste og kommentere på løsninger til visning af DR-arkivet, som skal gøres tilgængeligt via vores hjemmeside. Vi skal udvikle en helt ny brugergrænseflade, og det vil give stor værdi for arbejdet og den kommende platform, hvis repræsentanter for brugerne har givet input undervejs i udviklingsfasen. På den måde sikrer vi, at DR-arkivet bliver så brugervenligt som muligt.

Vi ser brugerpanelet som en win-win-konstellation. Vi får værdifuldt input fra brugerne, så vi kan udvikle de bedst mulige løsninger, og brugerne ender forhåbentlig med at få en bedre oplevelse med det færdige produkt. Derfor håber vi, at mange melder sig som deltagere i panelet.

- Tenna Eliasen Digital kommunikationsspecialist (brugeroplevelser og /-inddragelse)

Jagten på deltagere er gået ind

Rammerne for brugerpanelet er på plads. Nu mangler det bare at blive fyldt op af interesserede brugere, der vil bidrage med deres perspektiver på løsninger og deltage i forskellige former for test af hjemmesiden. Alle typer af paneldeltagere er velkomne – dog skal man være over 18 år for at være med. 

Der er ingen krav om kendskab til Det Kgl. Bibliotek eller særlige IT-kompetencer. Det vigtigste er, at man har lyst til at deltage i en brugerundersøgelse eller lignende en gang imellem. Man kan deltage i det omfang, der passer en, og man kan altid selv vælge til og fra i forhold til, hvad og hvor meget, man vil deltage i.

Vi søger brugere på tværs af landet.