Stort projekt skal åbne DR’s arkiv

Det Kgl. Bibliotek ser frem til at gøre DR’s arkiver tilgængelige for danskerne som resultat af den nye medieaftale.

Medarbejder mellem reoler i Radio Tv Samlingen

Foto: Thomas Søndergaard

15. juni 2023

En bred forligskreds præsenterede i går en ny medieaftale. På Det Kgl. Bibliotek glæder vi os især over, at der også er sat penge af til at gøre DR's arkivudsendelser tilgængelige for borgerne online i tæt samarbejde med DR.

- Vi er meget, meget tilfredse. Når man lægger vores og DR's arkivsamlinger sammen, har vi flere millioner radio- og tv-udsendelser, og nu får vi bedre mulighed for at gøre dem tilgængelige for alle hjemmefra, siger vicedirektør Tonny Skovgård Jensen.

Aftalen åbner op for en bred vifte af nye anvendelser og falder i tråd med bibliotekets rolle som Danmarks nationale bibliotek, nemlig at indsamle, bevare og tilgængeliggøre kulturarven.

- På sigt er ambitionen at stille alle DR arkivudsendelser til rådighed. Vi kommer ikke til at tilbyde en streamingtjeneste med udvalgt indhold, men vi giver borgerne mulighed for selv at gå på opdagelse i det, som interesserer dem, uddyber Tonny Skovgård Jensen.

Nu går planlægningen af det store projekt i gang i samarbejde med Kulturministeriet og DR. Derefter skal Det Kgl. Bibliotek forhandle med Copydan Arkiv om rettighederne. Vi ser frem til at kunne fortælle mere om konkret indhold og tidshorisont, efterhånden som detaljerne falder på plads.