Kunstfotografiet Begyndelsen af Per Bak Jensen
"Begyndelsen" (2021)

Foto: Per Bak Jensen

Udstillingsåbning: TO RUM

Vær med, når Det Kgl. Bibliotek åbner udstillingen TO RUM med Ismar Čirkinagić og Per Bak Jensen. Fri entré.

Denne eftermiddag fejrer vi åbningen af årets første særudstilling i Den Sorte Diamant, og du kan komme med. Bliv introduceret til udstillingen gennem taler, skål med i vin og udforsk udstillingen på egen hånd.

Program

  • Fri entré til udstillingen
  • Åbningstale ved Bette Thomas, Kulturchef, Det Kgl. Bibliotek
  • Introduktion til udstillingen ved Charlotte Præstegaard Schwartz, fotokurator, Det Kgl. Bibliotek
  • Vin og snacks

Udforsker krigens væsen udefra og indefra

‌I TO RUM udforsker Ismar Čirkinagić og Per Bak Jensen krigens væsen og de spor, den sætter i civilisationer og kulturer, som et fænomen, der både kan mærkes inde­fra og betragtes udefra.
Ismar Čirkinagić, der i 1990erne fly­gtede fra krigen i Bosnien-Hercegovina, har et indgående kendskab til krig og tager i sine værker udgangspunkt i faktiske begivenheder og fortællinger. Per Bak Jensen ser udefra ind i krigens mørke gru og forsøger at finde visuelle allegorier over en civilisations afgrund, der for ham og for de fleste mennesker er helt ubegribelig.

Foto af Rotunden i Den Sorte Diamant

Foto: Malthe Ivarsson

Udstillingen er realiseret med støtte fra Beckett-Fonden, Statens Kunstfond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

TO RUM

Billede af Per Bak Jensen med titlen Begyndelsen (2021)
Dialog om krigens væsen er det centrale omdrejningspunkt for forårets særudstilling i Den Sorte Diamant med Ismar Čirkinagić og Per Bak Jensen.