Lee Millers fotografi: David E. Scherman, klædt på til krig. Taget i London, England, 1943. Alle rettigheder tilfalder Lee Miller Archives 2022 www.leemiller.co.uk
Afholdt
David E. Scherman, klædt på til krig. Foto: Lee Miller Archives 2022. www.leemiller.co.uk

Udstillingsåbning: LEE MILLER - Fotograf. Ikon. Surrealist.

Fri entré. Vær med, når Det Kgl. Bibliotek åbner udstilling om fotografen, ikonet og surrealisten Elizabeth ”Lee” Millers usædvanlige liv med samtaler, forfriskninger og fri entré til udstillingen.

Elizabeth ”Lee” Miller (1907-1977) levede et helt usædvanlige liv som fotograf, model, forretningskvinde, gourmetkok, forfatter og krigskorrespondent. Hun var en normbrydende kunstner i en verden i konstant omvæltning, som hun fangede i sine fotografier: krigsreportager fra 2. verdenskrig og surrealistiske kompositioner med bl.a. den foranderlige kvinderolle som tema. Med et enormt mod engagerede Miller sig i et væld af projekter, men mest af alt var hun en blændende god fotograf.

Mød de personer, der kender Lee Miller bedst

Til åbningen kan du se udstillingen samt møde de to nulevende personer, der kender Lee Millers liv og værk bedst.

Arrangementet begynder i Dronningesalen, hvor fotofaglig kurator Charlotte Præstegaard Schwartz præsenterer Lee Millers vilde historie i samtale med barnebarnet Ami Bouhassane og Millers søn, fotografen Antony Penrose, der begge er direktører for Lee Miller Archives.

Efter arrangementet i salen byder Det Kgl. Bibliotek på et glas i atrium, og der vil være mulighed for at besøge udstillingen.
Der er desuden fri adgang til den permanente fotoudstilling Kameraet og os, som åbnede i efteråret.

Program

  • 16:30 Interview med Lee Millers søn og barnebarn, Antony Penrose og Ami Bouhassane, begge direktører for Lee Miller Archives.
  • 17:30 Udstillingen åbner og Diamanten byder på et glas i Atriet

Udstillingen er støttet af:

Knud Højgaards Fond

Handelsgartner Harry Opstrups Fond

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også