Billede af Per Bak Jensen med titlen Begyndelsen (2021)
Afholdt

Foto: Per Bak Jensen

Rundvisning i udstillingen TO RUM

Fotofaglig kurator Charlotte Præstegaard Schwartz viser rundt i udstillingen TO RUM med kunstnerne Ismar Čirkinagić og Per Bak Jensen.

I udstillingen TO RUM udforsker Ismar Čirkinagić og Per Bak Jensen krigens væsen og de spor, den sætter i civilisationer og kulturer. Fotofaglig kurator Charlotte Præstegaard Schwartz vil sammen med Čirkinagić og Bak Jensen denne eftermiddag vise os rundt i udstillingen og fortælle om deres værker og overvejelser bag. Udstillingen viser krigen som et fænomen, der både kan mærkes indefra og betragtes udefra, og at begge positioner kan udfordre vores etik og empati.

Ismar Čirkinagić 

Ismar Čirkinagić (f. 1973) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000-2006. Čirkinagić er født i Prijedor, Bosnien-Herzegovina, men flygtede i 1992 fra krigen i Bosnien til Danmark. Erindring og sociopolitiske forhold er gennemgående tematikker i hans praksis. Han har udstillet på bl.a. Metropolitan Arts Centre, Belfast (2016), The Meštrović Pavilion, Zagreb (2021) og Liverpool Biennial (2012) samt på flere museer og kunsthaller i Danmark, herunder Aros, SMK, Arken, Nikolaj Kunsthal, Kunsthal Charlottenborg, Kunstmuseum Brandts, Kunsthal Aarhus, Sorø Kunstmuseum, HEART og Esbjerg Kunstmuseum.

Per Bak Jensen

Per Bak Jensen (f. 1949) var i perioden 1986-2009 lektor i fotografi ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han forsøger at indfange en form for tidsløshed i sine billeder uden brug af manipulation og har inspireret flere generationer af fotokunstnere i Skandinavien. Hans værker er præsenteret internationalt i samlinger hos MoMA, New York, Moderna Museet, Stockholm og Bibliothèque nationale, Paris, samt i Danmark på ARKEN Museum for Moderne Kunst, Louisiana Museum for Moderne Kunst, Sorø Kunstmuseum og Det Kgl. Bibliotek, Den Nationale Fotosamling.

Charlotte Præstegaard Schwartz

Charlotte Præstegaard Schwartz er fotokurator og forskningsbibliotekar med ansvar for Den Nationale Fotosamling på Det Kgl. Bibliotek. Hun er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie med fokus på kunst fra det 20. og 21. århundrede. Charlotte Præstegaard Schwartz har speciale i fotografi og fotografihistorie.

Læs mere om udstillingen

Billede af Per Bak Jensen med titlen Begyndelsen (2021)
Afholdt
Udstilling

TO RUM

Dialog om krigens væsen er det centrale omdrejningspunkt for forårets særudstilling i Den Sorte Diamant med Ismar Čirkinagić og Per Bak Jensen.

Den Sorte Diamant 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også