Biblioteksbygningen i Fiolstræde
Udsolgt

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Rundvisning 3: Biblioteksbygningen i Fiolstræde

KUN FOR DIAMANTKLUBBEN – Deltag i rundvisningen, og oplev den historisk unikke og arkitektonisk smukke biblioteksbygningen i Fiolstræde og universitets gamle bygninger.

Der var så stor efterspørgsel, at Diamantklubben inviterer til to nye rundvisninger.  

Oplev den historisk unikke og arkitektonisk smukke biblioteksbygningen i Fiolstræde, som blev indviet i 1861, og få samtidig et indblik i Københavns Universitets historie. Ambitionen er, at Universitetsbiblioteket i Fiolstræde skal udvikle sig til en tværfaglig fysisk ramme for Københavns Universitets møde med omverdenen. Et mødested, der på nytænkt vis formidler forskning, historie og viden, giver inspiration og appellerer til debat.  

Rundvisningen varer ca. 50 minutter. Udover fremvisning af biblioteksbygningen, foregår en del af rundvisningen udenfor. Man kommer en tur rundt i nærområdet og ser nogle af universitetets gamle bygninger udefra og, ikke mindst, får man lov til at komme ned i universitetets gamle fangekælder, hvor man kan se indridsede navne fra uvorne studerende helt tilbage fra sidste halvdel af 1600-tallet.

Der er fri entré for medlemmer af Diamantklubben. Du skal dog enten skrive til Diamantklubmailen, ringe eller hente billet i Diamantens butik.