Skuespiller står på scene og oplæser
Afholdt

Foto: Malthe Ivarsson

Queerbreve i Diamanten

Oplev eller genoplev enestående, hjerteskærende og storforelskede breve af den skandinaviske kulturhistories vigtigste queers blive vakt til live af en række fantastiske skuespillere.

Brevforestillingen er en hyldest til det håndskrevne, personlige brev, der er ved at være fortid. I oplæsning, sang og musik genoplives den unikke følelse af at modtage et brevs bevægende budskab. Oplev hjerteskærende, smukke, sjove, rørende, forfærdende og dybt personlige historiske breve fra Det Kgl. Biblioteks samling.

Arrangementet er en genopsættelse af den brevforestilling, der løb af stablen i foråret 2023.

Breve fra Herman Bang, Selma Lagerlöf med flere

Brevforestillingen er arrangeret i samarbejde med foreningen LGBT+ Danmark, der i år fejrer 75-års jubilæum. Alle de udvalgte breve handler om oplevelsen af at være queer i tider, hvor livet ikke var let. Til arrangementet vil en række skuespillere præsentere breve fra og til blandt andre Herman Bang, Selma Lagerlöf og H.C. Andersen.

Medvirkende

Musikere

Ginne Marker

Singer/songwriter og guitarist, der med sin bløde, jazzede lyd, har sat sine fodspor i det danske musiklandskab. I 2020 modtog Ginne Marker to Carl-priser for Årets Talent og Årets Jazzkomponist og fulgte op med udsolgte koncerter i hele landet.

Skuespillere

Johannes Lilleøre

Johannes Lilleøre er forfatter og skuespiller. Han er uddannet ved Skuespillerskolen på Aarhus Teater i 2001. Han har bl.a. haft roller i Grønnegård Teatrets sommerforestillinger "Som man behager" i 2002 og "Stor ståhej for ingenting" i 2003.

Morten Kirkskov

Skuespiller, instruktør, forfatter og teaterdirektør. Foruden sit eget kunstneriske virke, er han skuespilchef på Det Kongelige Teater. 

Thomas Levin

Skuespiller og dramatiker. Har desuden været kunstnerisk leder på Teater Grob siden 2005 og teaterdirektør for Aveny-T fra 2022.

May Lifschitz

Startede karrieren foran kameraet allerede som 16-årig som model og har sidenhen medvirket som skuespiller i en række tv-serier, bl.a. internationalt i Netflix' Warrior Nun og senest i DRs Orkestret.

Christine Sønderris

Er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2009 og har blandt andet medvirket i teaterproduktioner af Hamlet, tv-serien The Rain og fik sin filmdebut som hovedrollen i Rasmus Kloster Bros Cutterhead, som hun blev nomineret til en Bodilpris for.

Josephine Park

Josephine Park er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2014. Hun har medvirket i flere film og tv-serier, og i 2019 modtog hun Robertprisen for årets kvindelige birolle som Jose i serien Doggystyle.

Cecilia Lindqvist

Cecilia Lindqvist er uddannet fra Teaterhögskolan i Malmö. Siden 2005 har hun været tilknyttet Malmö Stadsteaters ensemble, men hun har medvirket i flere forskellige opsætninger, filmatiseringer, serier samt radioteater-produktioner.

Tak til DAO for støtte til arrangementet.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med LGBT+ Danmark.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.