To fædre ligger i en seng i bar overkrop med deres lille barn i mellem sig
Afholdt
Årets Pressefoto 2021

Foto: Sigrid Nygaard

Pressefotografi - Når vi bliver historie

Samtale om pressefotografi mellem fotograf og billedredaktør Sigrid Nygaard og seniorforsker Mette Kia Krabbe Meyer.

I dag er nyhedsstrømmen fuld af billeder. Vi ser fotos af krigsofre, fotos af menneskemængder til demonstration, fotos af nyvalgte præsidenter, men også fotos af hverdagsøjeblikke på arbejdspladser eller i hjemmet. Fælles for pressefotografier er, at de skal ses offentligt. De indgår i en historie om, hvem vi er lokalt og globalt, og hvad der er vigtigt for os.

Vi kalder dem afgørende øjeblikke, men mange bliver først afgørende, fordi de bliver fotograferet. Nogle fotografier bliver ikoner og kommer til at bære en hel tid eller bevægelse i sig, og kunstnere og amatører leger med genrens nyheds- og sensationsværdi.

Pressefotografiet indgår i udstillingerne Kameraet og os og Lee Miller, og efter arrangementet vil udstillingerne være åbne for publikum.

Medvirkende

Sigrid Nygaard

Sigrid Nygaard er pressefotograf og billedredaktør på Dagbladet Information. Hun har i år modtaget prisen for Årets Pressefoto 2021 med et fotografi fra sin serie, hvor hun fulgte forældreparret Martin og Nicolai Køster Rimvall, da de hentede deres søn fra en rugemor i Columbia.

Mette Kia Krabbe Meyer

Mette Kia Krabbe Meyer er Ph.d. fra Kunst- og Kulturvidenskab. Hun arbejder som seniorforsker i Specialsamlinger på Det Kgl. Bibliotek, har skrevet flere artikler og kurateret udstillinger om fotografi - ikke mindst den aktuelle udstilling Kameraet og os i Den Sorte Diamant.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.