Gæst i udstilling kigger på portrætfotos - et stor portræt af dronningen ses ved siden af
Afholdt
Foto fra udstillingen 'Kameraet og os'. Fotografiet af Dronning Magrethe 2. til højre i billedet er taget af Torben Eskerod.

Foto: Malthe Ivarsson

Portrætfotografi: Torben Eskerod i samtale med Charlotte Præstegaard Schwartz

Fotografen Torben Eskerod taler med fotokurator Charlotte Præstegaard Schwarz om portrætfotoet som genre og med udgangspunkt i udstillingen Kameraet og os.

Torben Eskerod er bredt kendt for sit arbejde med en af fotohistoriens ældste genrer: Portrættet. I dag kan vi alle med et hurtigt klik på mobilen tage et portræt af os selv og hinanden. Men hvad fortæller portrættet os egentlig om os mennesker? Eskerod har fotograferet alt fra Dronningen til dødsmasker, og for ham er portrættet en vej ind i emner som erindring og spiritualitet.   

Talken udspringer af Det Kgl. Biblioteks faste fotoudstilling Kameraet og os og særligt rummet ‘Portrættet for de mange – At stille sig an’.

Portrætfotografi fra serien Campo Verano

Foto: Torben Eskerod

1 / 6
Portrætfotografi fra serien Cassadaga

Foto: Torben Eskerod

2 / 6
Portrætfotografi fra serien Damaged Portraits

Foto: Torben Eskerod

3 / 6
Portrætfotografi fra serien Equivalent

Foto: Torben Eskerod

4 / 6
Portrætfotografi fra serien Friends and Strangers

Foto: Torben Eskerod

5 / 6
Portrætfotografi fra serien Life and Death Masks

Foto: Torben Eskerod

6 / 6

Medvirkende:

Torben Eskerod

Torben Eskerod (f. 1960) er uddannet fra Aalborg Universitet (1980-1986) og har studeret ved Aarhus Arkitektskole og Fatamorgana Skole for Fotografi i København (1988-1991). Eskerods projekter finder fælles fodslag i hans interesse for kontemplation og spiritualitet og er kendt for sine portrætter i serier som Equivalence, Cassadaga, Register - Life and Death Masks og Campo Verano.

Charlotte Præstegaard Schwartz

Charlotte Præstegaard Schwartz er fotokurator og forskningsbibliotekar med ansvar for Den Nationale Fotosamling på Det Kgl. Bibliotek. Hun er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie med fokus på kunst fra det 20. og 21. århundrede. Charlotte Præstegaard Schwartz har speciale i fotografi og fotografihistorie.

Arrangeres i samarbejde med Copenhagen Photo Festival

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også