Pressefoto af Myra Melford's Fire and Water Quintet
Afholdt
Myra Melford’s Fire and Water Quintet (US)

Foto: Don Dixon

Myra Melford’s Fire and Water Quintet (US)

En af tidens væsentligste aktører indenfor improviseret musik gæster Dronningesalen med sin roste kvintet.

“Lav en liste over nutidens mest opfindsomme og respekterede spillere inden for improviseret musik (eller kreativ musik eller free jazz), og du vil uundgåeligt nævne musikerne i Myra Melfords Fire and Water Quintet" - New York Times)

Den visionære pianist Myra Melford har samlet en all-star kvintet med fem ledende skikkelser fra nutidens improviserede musikscene i form af guitaristen og komponisten Mary Halvorson, den tysk-amerikanske tenorsaxofonist Ingrid Laubrock, Chicago-cellisten Tomeka Reid og den frittænkende trommeslager Lesley Mok.

En kvintet med store musikere i egen ret

Alle fem er innovative komponister, bandledere samt undervisere i egen ret og har modtaget en lang række priser og udmærkelser, fx. er Mary Halvorson og Tomeka Reid begge for nyligt udnævnt MacArthur Genius Grant-modtagere. Derudover er de også alle begavede improvisatorer med en kontemporær palette af udtryk, der bevæger sig på tværs af improviseret jazz, grafisk notation, kammermusik og performance-baseret dans/teater, hvilket har placeret Myra Melford’s Fire & Water Quintet i frontlinjen for ny, improviseret musik på festivaler/spillesteder verden over.

Kunstinspireret improvisationsmusik

Kvintetten blev dannet i forbindelse med et unikt førstegangsmøde på New Yorks The Stone i sommeren 2019, og siden har Myra Melford udgivet to albums, der begge er inspireret af den amerikanske billedkunstner Cy Twomblys og specifikt af hans grafiske værker og kalligrafi i serien “For The Love of Fire and Water”, som også har givet navn til denne nye supergruppe i amerikansk jazz.

Deres seneste album “Hear the Light Singing“ udkom i november 2023 og blev kaldt “a true masterpiece” af Salt Peanuts og "spikily beautiful, gracefully shapely themes” af The Guardian.

Medvirkende

Myra Melford, piano
Ingrid Laubrock, saxofon
Mary Halvorson, guitar
Tomeka Reid, cello
Lesley Mok, trommer 

En del af Copenhagen Jazz Festival

Koncerten præsenteres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival, der finder sted 5.-14. juli 2024. 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.