Maleri af Dronning Kristina af Sébastien Bourdon
Afholdt
Dronning Kristina.

Foto: Sébastien Bourdon

Musikkens Ansigter: Dronning Kristina - Den svenske muse

KUN FOR DIAMANTKLUBBEN: Kom med ind i musikkens maskinrum med musikkens ansigter.

Lektor i musikhistorie ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, ph.d. i filosofi og forfatter Søren Schauser fortæller om Dronning Kristina, en af historiens mest gådefulde kvindeskikkelser – en frygtløs og fandenivoldsk dronning, der i 1654 gav afkald på den svenske trone og konverterede til katolicismen for at tage til Rom. Her åbnede Kristina et akademi, kaldet Arcadia, hvor deltagerne dyrkede musik, teater, litteratur og sprog. 

En del italiensk barokmusik er tilegnet hende, og et udvalg af den kan man høre til Concerto Copenhagens koncert 24. februar 2024. Man har altså mulighed for at møde op til denne koncert med en solid baggrundsviden efter en time i selskab med Søren Schauser.

Musikkens ansigter

Der foregår utrolig meget inden vi som publikum sætter os behageligt til rette i Dronningesalens stole for at opleve et stykke musik. I vilkårlig rækkefølge – musikeren skal uddannes, musikken skal skrives og indstuderes, instrumentet skal bygges, programmet trykkes etc. 

Musikkens ansigter går bag om musikken over to onsdage og inviterer f.eks. komponister, musikere eller forskere til at fortælle om deres arbejde inden musikken kan klinge til publikums fornøjelse på en koncert. 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også