Billede af Marianna Shirinyan og Torleif Thedéen
Afholdt
Marianna Shirinyan og Torleif Thedéen.

Foto: Nikolaj Lund

Marianna Shirinyan og Torleif Thedéen

Pianist Marianna Shirinyan og cellist Torleif Thedéen indtager Dronningesalen blandt andet med et spritnyt værk af komponisten Lil Lacy.

Program:

Pjotr Ilítj Tjajkovskij (1840-1893): Nocturne, op. 19, no. 4 (1876)

Jean Sibelius (1865-1957): ”Malinconia”, op. 20

Sergej Prokofiev (1891-1953): Sonate i C-dur, op. 119 (1949)

Pause

Lil Lacy (1985-): Nyt værk

Sergej Rakhmaninov (1873-1943): Sonate i g-mol, op. 19 (1901)

Et musikalsk makkerpar i verdensklasse

Armenskfødte og herboende Marianna Shirinyans evne til at spille med stor følsomhed, forståelse, teknisk glans og skønhed i tonen har bragt hende vidt. Hun er en af Europas mest kreative og efterspurgte pianister.

På denne aften indtager hun Dronningesalen sammen med svenske Torleif Thedéen, som har været en af Skandinaviens mest anerkendte musikere siden 1985, hvor han på blot et år vandt tre prestigiøse cellokonkurrencer. 

Helt ny musik af komponisten Lil Lacy

På denne aften præsenterer Shirinyan og Thedéen musik af tre af de største klassiske russiske komponister, nemlig Sergej Prokofiev, Sergej Rakhmaninov og Pjotr Ilítj Tjajkovskij. Du kan blandt andet opleve Tjajkovskijs sælsomme og melankolske Nocturne, en romantisk stilart inspireret af natten.

Du kan også opleve et spritnyt værk af den dansk/amerikanske komponist Lil Lacy, som modtog Léonie Sonnings Talentpris i 2020 blandt andet for sin eksperimenterende tilgang til celloen og udnyttelse af dens muligheder.

Medvirkende

Marianna Shirinyan

Prisvindende pianist, som bl.a. har modtaget DRs prestigiøse P2-pris for sit bidrag til det danske musikliv. Derudover er hun professor i klaver ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og gæsteprofessor ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun har en lang række musikalske udgivelser bag sig, blandt andet Fantasi for klaver og orkester af Louis Glass, som hun indspillede sammen med det Rhinske Filharmoniske Orkester under ledelse af Daniel Raiskin, og som i 2017 vandt P2 Prisen.

Torleif Thedéen

Cellist og kammermusiker. Har siden 1985 spillet over hele verden med nogle af ikke bare Skandinaviens bedste, men verdens bedste symfoniorkestre. Thédeen er tidligere professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har siden 1996 været professor ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han står også bag flere musikalske udgivelser, blandt andet Sjostakovitjs cellokoncerter, som vandt Cannes Classical Award i 1995.

Koncerten er støttet af William Demant Fonden.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også