Arctc Imagination i Canada med Kelsey Leonard og Autumn Peltier
Afholdt
Arctic Imagination i Canada

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Livestream - Arctic Imagination: Kelsey Leonard i samtale med Autumn Peltier

Følg med hjemmefra på livestream direkte fra Arctic Imagination i Canada, når vandforsker og politisk ekspert Kelsey Leonard er i samtale med Chief Water Commissioner Autumn Peltier.

Arctic Imagination undersøger, hvordan Arktis forandrer sig takt med, at isen forsvinder - og hvilke konsekvenser klimaforandringerne vil have for geopolitik og den menneskelige civilisation, som vi kender den.

Arrangementsserien Arctic Imagination er arrangeret af Det Kgl. Bibliotek og NAC Orchestra som en del af SPHERE-festivalen.

Medvirkende

Kelsey Leonard

Dr. Kelsey Leonard er vandforsker, juridisk forsker, politisk ekspert, forfatter og borger i Shinnecock Nation. Hun er adjunkt ved Fakultetet for Miljø ved University of Waterloo og fokuserer på indfødt vandretfærdighed og dens klimatiske, territoriale og styringsmæssige grundlag.

Autumn Peltier

Autumn Peltier er Chief Water Commissioner for Anishinabek Nation og er indfødt rettighedsforkæmper og vandaktivist, hvis rejse for retfærdighed har skabt bølger over hele kloden.

Peltier fangede verdens opmærksomhed i en alder af 12, da hun konfronterede premierminister Justin Trudeau ved en Assembly of First Nations-begivenhed med de valg, han havde truffet for hendes folk og manglende støtte. Hun sagde sin mening, hvilket fik ham til at love hende: "Jeg vil beskytte vandet." Det er det løfte, som hun stadig holder ham ansvarlig for i dag.