Arctic Imagination i Canada med Katherine Richardson og Angela Rawlings
Afholdt
Arctic Imagination i Canada

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Livestream - Arctic Imagination: Katherine Richardson i samtale med Angela Rawlings

Du kan følge med hjemmefra på livestream direkte fra Arctic Imagination i Canada, når professor i oceanisk biologi Katherine Richardson er i samtale med forsker og kunstner Angela Rawlings.

Arctic Imagination undersøger, hvordan Arktis forandrer sig takt med at isen forsvinder - og hvilke konsekvenser klimaforandringerne vil have for geopolitik og den menneskelige civilisation, som vi kender den.

Arrangementsserien Arctic Imagination er arrangeret af Det Kgl. Bibliotek og NAC Orchestra som en del af SPHERE-festivalen.

Medvirkende

Katherine Richardson

Dr. Katherine Richardson har været i, på eller i nærheden af havet hele sit liv! Katherine er professor i biologisk oceanografi ved Københavns Universitet, og hendes videnskabelige karriere spænder over omhyggelige undersøgelser af de mindste dele af havet og kulstofkredsløb i verdenshavene til undersøgelser af biodiversitet og samspillet mellem mennesker, planter, dyr og klima. Hendes forskning fokuserer på betydningen af biologiske processer i havet for optagelsen af CO2 fra atmosfæren, og hvordan havbiologi, herunder diversitet, bidrager til havets funktion i jordsystemet.

Angela Rawlings

Dr. Angela Rawlings er en canadisk-islandsk interdisciplinær kunstner og forsker, der arbejder med sprog som dominerende udforskningsmateriale. Deres praksis søger og undersøger relationer mellem kroppe - om de så er menneskelige, mere end menneskelige, andet end-menneskelige eller ikke-menneskelige. Rawlings' metoder, der mediterer over sprog som uundgåelige linser for menneskets interaktioner, har i de sidste tyve år omfattet bl.a. sensorisk poesi, vokal- og kontaktimprovisation og samtaler med landskaber.