Arctic Imagination med Dorthe Dahl-Jensen og Ray Zahab
Afholdt
Arctic Imagination i Canada

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Livestream - Arctic Imagination: Dorthe Dahl-Jensen i samtale med Ray Zahab

Følg med hjemmefra på livestream direkte fra Arctic Imagination i Canada, når glaciolog og klimaforsker Dorthe Dahl-Jensen er i samtale med opdagelsesrejsende Ray Zahab.

Arctic Imagination undersøger, hvordan Arktis forandrer sig takt med at isen forsvinder - og hvilke konsekvenser klimaforandringerne vil have for geopolitik og den menneskelige civilisation, som vi kender den.

Arrangementsserien Arctic Imagination er arrangeret af Det Kgl. Bibliotek og NAC Orchestra som en del af SPHERE-festivalen.

Medvirkende

Dorthe Dahl-Jensen

Dr. Dorthe Dahl Jensen er en legende inden for glaciologi og videnskabelige ekspeditioner på Grønlands indlandsis. Dorthe lever op til mottoet om, at forskere skal være der, hvor forandringerne sker for at opnå pålidelige resultater. Dorthe har arbejdet i Grønland i årevis – og har med sit store forskerhold forsøgt at besvare et af vor tids vigtigste spørgsmål: hvor hurtigt smelter isen?

Ray Zahab

Ray Zahab er en canadisk opdagelsesrejsende, ultradistanceløber og grundlægger af non-profit impossible2Possible. Han er nylig modtager af Meritorious Service Cross of Canada, og blev I 2015 anerkendt af Canadian Geographic som en af ​​Canadas bedste opdagelsesrejsende. Han har løbet 17.000+ km på tværs af verdens ørkener og taget på ustøttede ekspeditioner på nogle af de koldeste steder på planeten.