John Elkington og Mette Østergaard
Afholdt
Mette Østergaard og John Elkington.

Foto: Mathias Svold / Det Kgl. Bibliotek

International Forfatterscene: John Elkington (UK) i samtale med Mette Østergaard

Oplev entreprenør John Elkington i Den Sorte Diamant til en samtale om hans vision for en bæredygtig kapitalisme – en kapitalisme, der kan imødekomme det 21. århundredes udfordringer.

Arrangementet livestreames

Du kan se arrangementet hjemmefra, når det livestreames direkte fra Dronningesalen via Facebook og Youtube. Det er gratis at følge med i livestreamen, som også kan ses efter arrangementet er afholdt.

Han er blevet kaldt ”bæredygtighedens gudfar” og ”en evangelist for virksomheders sociale og miljømæssige ansvar længe før det kom på mode”. Nu kan entreprenør og forfatter John Elkington opleves i Dronningesalen. Igennem sin lange karriere har Elkington kredset om et centralt emne: Hvordan kan vi forme et økonomisk system, der kan skabe vækst på en ansvarlig og bæredygtig måde? I den proces har han lanceret nye begreber som ”green growth”, ”green consumer” og ”environmental excellence”.

People, planet, profit

Elkingtons seneste bog Green Swans: The Coming Boom In Regenerative Capitalism er et manifest for et systemskifte, der bedre kan tjene Elkingtons tre P’er: People, planet & profit. Bogen trækker på hans egne erfaringer på tværs af en lang række af verdens mest betydningsfulde bestyrelser og tænketanke.

En del af løsningen er de ’grønne svaner’ – innovative, ofte teknologiske, løsninger, der kan løfte os eksponentielt langt væk fra de eksponentielt skadelige problemer, vi står overfor som samfund. I Green Swans tager Elkington os med på en tur gennem de nyeste og ofte mest besynderlige teknologiske idéer – de ”grimme ællinger” – der kan vise sig at være morgendagens smukkeste grønne svaner.   

Medvirkende

John Elkington

John Elkington er en entreprenør, forfatter og konsulent, der hele sin karriere har arbejdet med bæredygtig udvikling. I en alder af 28 var han med til at grundlægge Environmental Data Services, og få år efter udgav han sin første bog The Green Consumer Guide. Siden da er det blevet til 20 bøger og mere end 20 formands- og ambassadørposter i bestyrelserne for nogle af verdens førende aktører for den bæredygtige udvikling, bl.a.  SustainAbility og World Wildlife Fund (WWF).

I 2009 blev han af CSR International tildelt fjerdepladsen på deres liste over verdens top-100 mest samfundsansvarlige ledere, kun overgået af Anita Roddick, Barack Obama og Al Gore. 

Mette Østergaard

Mette Østergaard er uddannet journalist og har siden 2018 været chefredaktør på Berlingske. Tidligere har hun været politisk redaktør og redaktionschef på Politiken, hvorefter hun blev chefredaktør og kanalchef for TV 2 News.  

En del af International Forfatterscene

To stole foran et publikum i Dronningesalen

Foto: Malthe Ivarsson

Arrangementet er en del af serien International Forfatterscene.

Mød tidens største forfattere fra hele verden til fordybede samtaler i den smukke koncertsal, Dronningesalen.

SE FLERE ARRANGEMENTER

DM&MA er samarbejdspartner og sponsor for Students Only!

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også