En mand bliver reflekteret i glas

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Himmelmekanik – ny lydinstallation til ”Frokostkoncerten”

Diamanten 25 år: Hør premieren på det helt nye værk Himmelmekanik komponeret specielt til Atriets 12-kanals højttalersystem.

Program

Himmelmekanik af Wayne Siegel – afspilles over Atriets 12-kanals højttalersystem

I forbindelse med Den Sorte Diamants 25-års jubilæum indvies en ny lydinstallation til Atriet, Himmelmekanik af den amerikanske komponist Wayne Siegel. Værket genereres i realtid af et computerprogram, og selvom det kun kan høres i 3-4 minutter, er det under konstant forandring, da det påvirkes af månens cyklus.

Denne aften kan du høre værket afspillet i Atriet for første gang, og inden premieren vil der være taler ved programansvarlig for musik Jesper Egelund og direktør for Det Kgl. Bibliotek Svend Larsen.

”Frokostkoncerten”

Hver dag kl. 13 fyldes Atriet i Den Sorte Diamant af et 3-4 minutter langt musikstykke. Musikken er særligt komponeret til Diamantens specialdesignede 12-kanals ”højttaler-orkester”, hvor hver enkelt højttaler er programmeret med hver sin ”orkesterstemme”. Der er installeret fire højttalere i lofterne på hver af de tre balkonetager i Atrium.

Frem til 10. september 2024 kan du opleve det allerførste værk, der blev skrevet til Diamantens “husorkester”, nemlig Katalog fra 2001 af den legendariske komponist Jens Vilhelm Pedersen, bedre kendt som “Fuzzy”. Værket består af 52 dele – en for hver af årets uger – der lader Det Kgl. Biblioteks største skatte og kulturelle klenodier få nyt musikalsk liv.

Mellem 2015 og 2017 var Wayne Siegel huskomponist ved Det Kgl. Bibliotek, hvor han blandt andet skabte installationen Outside/In til Atriet, som blev spillet dagligt i perioden 2015-2021.

Fortsæt aftenen til jubilæumskoncerten med Den Danske Strygekvartet samme dag kl. 20.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.