Gustav Piekut, Anna Egholm, Michael Germer, Nicholas Algot Swensen, Jonathan Algot Swensen
Afholdt
Jonathan Swensen, Michael Germer, Anna Egholm, Gustav Piekut, Nicholas Algot Swensen

Foto: Julie Severinsen, Nikolaj Lund, Nils Krogh Hansen, Julia Severinsen.

Gustav Piekut med venner

Den klassiske musikscenes unge stjerneskud indtager Dronningesalen med pianist Gustav Piekut ved roret.

Program:

  • Maurice Ravel (1875-1937): Duo for violin og cello (uddrag), M.73
  • Rebecca Clarke (1886-1979): Morpheus for bratsch og klaver
  • Claude Debussy (1862-1918): Sonate for cello og klaver i d-mol, L.135
  • Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975): Klavertrio nr. 1 I c-mol, opus 8
  • Pause
  • Antonín Dvořák (1841-1904): Klaverkvintet nr. 2 i A-dur, opus 81

Danmark oplever et boom af talenter på den klassiske musikscene. Denne eftermiddag bliver fem af dem samlet i Dronningesalen, når pianist Gustav Piekut gæster salen med fire af sine venner og musikerkollegaer, herunder bratschist Nicholas Algot Swensen. 

Et prisvindende talent

28-årige Gustav Piekut har spillet klaver siden han var seks år gammel, og debuterede allerede som 12-årig med Sønderjyllands Symfoniorkester. Som voksen har han imponeret med sin fortolkning af et af musikhistoriens notorisk vanskeligste værker: Beethovens ‘Diabelli-variationer'. I 2020 modtog han P2 Talentprisen.

Impressionistiske inspirationer

På denne eftermiddag agerer Piekut anker for en koncert, som byder på duoer og trioer af bl.a. Sjostakovitj, Ravel og Debussy, samt værket Morpheus for klaver og bratsch af senromantiske Rebecca Clarke. Sidstnævnte værk er opkaldt efter guden Morfeus – drømmenes gud i den græske mytologi. Den drømmende atmosfære smitter af på værkets udtryk, hvis dynamik bevæger sig i et bredt spektrum fra næsten lydløst lette og svævende klange til intense og dynamiske sekvenser og højdepunkter, som sætter sammenspillet mellem bratsch og klaver i fokus.

Efter pausen samles alle fem musikere i Antonin Dvořáks store kvintet.  

Medvirkende

Gustav Piekut

Gustav Piekut spillede som 14-årig sine første solokoncerter i Danmark, og har siden støvsuget landets ungdomskonkurrencer for præmier, herunder DR P2s talentpris i 2020, hvor han bl.a. vandt for fremførelsen af sit store musikalske idol Ludwig van Beethovens Bagatel, op. 126, nr. 2. Han vandt desuden Léonie Sonnings Talentpris i 2018.

Anna Egholm

Anna Egholm tog, efter at have vundet samtlige danske musikkonkurrencer under hendes studier hos Alexandre Zapolski i København, turen til udlandet i 2016 for at forsætte sine studier, og samtidig de første skridt imod en international solist karriere med flere store internationale priser, blandt andet vandt hun i 2019 Tibor Varga konkurrencen. Hendes første indspilning i eget navn udkom marts 2023 med bl.a. Carl Nielsens violinkoncert.

Michael Germer

Michael Germer var i 2019 den yngste semifinalist i Carl Nielsen International Violin Competition, som blev transmitteret live over hele verden. Som solist har Michael spillet med Haifa Symfoni Orkester, Webern Symfoni Orkester, Orchestre de l’Université de Genève, Odense Symfoni Orkester, Buchmann-Mehta Symfoni Orkester og samarbejdet med dirigenter såsom Lahav Shani og Vladimir Kiradjiev. I august 2019 blev han tildelt det store Jakob Gade Legat i Tivolis Koncertsal.

Nicholas Algot Swensen

Nicholas Algot Swensen er en passioneret bratschist, kammermusiker, solist og dirigent. Som bratschist har han vundet adskillelige priser, som f.eks. Oskar Nedbal konkurrencen i 2020 (Prag). I april 2021 var han solist med Odense Symfoni Orkester, og i øjeblikket er han i færd med at tage sin master på Juilliard School of Music hos Heidi Castleman og Misha Amory.

Jonathan Algot Swensen

Jonathan Algot Swensen er cellist og bror til Nicholas og modtog i 2022 Avery Fischers karrierelegat. Ligesom koncertens øvrige medvirkende har også han vundet en perlerække af priser, bl.a. andet Windsor Internationale stryger konkurrence (2019). I 2022 blev han desuden bemærket som Musical Americas “New Artist of the Month” og I Gramophone Magazine som ”one to watch”

Koncerten er støttet af William Demant Fonden.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også