Inger Christensen
Inger Christensen

Foto: Gregers Nielsen

Guld fra arkivet: Inger Christensen

KUN FOR DIAMANTKLUBBEN: Bliv klogere på en af Danmarks helt store digtere og se udvalgte manuskripter fra hendes arkiv.

Inger Christensen (1935-2009) var en af det 20. århundredes største danske digtere. Få år før sin død indleverede hun et større arkiv til Det Kgl. Bibliotek. Denne eftermiddag vil seniorforsker Thomas Hvid Kromann fra Håndskriftsamlingen præsentere Inger Christensens forfatterskab og fremvise udvalgte manuskripter fra hendes arkiv.

Højt elsket og bredt respekteret

Inger Christensen er kendt for hovedværker som digtsamlingerne Det (1969), Alfabet (1981) og Sommerfugledalen (1991). Inger Christensen var både en streng systemdigter og samtidig højt elsket og respekteret i bredere kredse, og i sin levetid blev hun ofte nævnt som en mulig kandidat til at modtage Nobelprisen.

Få år før sin død indleverede Inger Christensen et større arkiv til Det Kgl. Bibliotek, som var baggrund for hendes søn Peter Borum og hendes svenske oversætter Marie Silkebergs antologi verden ønsker at se sig selv (2018), der består af hidtil uudgivne tekster fra arkivet. De lige knap 1.000 sider blev en af årets absolut største litterære sensationer og kaster nyt lys på forfatterskabet

 

Billetter er gratis for medlemmer af Diamantklubben. Det kræver, at du skriver til Diamantklub-mailen, ringer eller henter billetten  i vores butik.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.