Torvald Bindesbøll collage
Thorvald Bindesbølls luftige ornamentik og nedtonede farvevalg definerede på mange måder den danske skønvirkestil. Foto: Grafik af Thorvald Bindesbøll / Portrætfoto af Georg Emil Hansen

Guld Fra Arkiverne: Thorvald Bindesbøll

KUN FOR DIAMANTKLUBBEN - Hør om en af Danmarks største arkitekter og formgiver, Thorvald Bindesbøll.

Thorvald Bindesbøll (1846-1908) er en af Danmarks største arkitekter og formgivere, og med sin slyngede, luftige ornamentik og nedtonede farvevalg definerede han på mange måder den særligt danske skønvirkestil. Han var enorm produktiv indenfor mange grene af kunsthåndværket, og ikke mindst hans keramiske værker og sølvtøj er meget værdsatte. Men han arbejde også med bogdesign og boghåndværk og skabte værker, der var banebrydende, stilsikre og meget smukke.

Arrangementet for Diamantklubben vil præsentere Thorvald Bindesbøll og hans bogkunst og vise skatte fra Det Kgl. Biblioteks rige samling af unikabogbind, skitser, tegninger og materiel.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.