Billede af Danmarks første foto
Afholdt

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Foredrag: Danmarks første foto – 1840

KUN FOR DIAMANTKLUBBEN – taler fotografiet sandt? Kom til foredrag med Det Kgl. Biblioteks seniorforsker Mette Kia Krabbe, der har skrevet en bog om dansk fotografihistorie.

Taler fotografiet sandt?

Vi skal være skeptiske, når vi ser Donald Trump i en orange fangedragt, hajer i Venedigs gader og også andre mere tilforladelige motiver. Men det har vi skullet være, lige siden Danmarks (vistnok) første billede blev taget på Gråbrødretorv i 1840. Var det et tilfælde, at der lå en fulderik på torvet netop da, så han blev den første fotograferede dansker i historien – eller var det opstillet

Lige fra begyndelsen af fotografiets historie har man prøvet at pynte på virkeligheden ved at iscenesætte, dobbelteksponere, klippe sammen og retouchere. Denne bog fortæller dansk fotografihistorie fra blanke daguerreotypier og gulnede visitkortfotos over reklamefotos, pressefotos, okkulte fotos og private fotos til nutidens heftigt pimpede Instagram-posts.

Mød Det Kgl. Bibliotek seniorforsker Mette Kia Krabbe, der har lavet denne bog, og hør hende fortælle om den.

Du har mulighed for at købe bogen til arrangementet og få den signeret af Mette Kia Krabbe. Som Diamantklubmedlem får du 20 %. 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.