Billede af Fauré Kvartetten
Fauré Kvartetten

Foto: Mat Hennek.

Fauré Kvartetten

Fauré Kvartetten vender tilbage til Diamanten - denne gang med Musorgskijs Udstillingsbilleder!

Program

Modest Musorgskij (1839-1881): Udstillingsbilleder

Gabriel Fauré (1845-1924): Tre lieder arrangeret for klaverkvartet

Gabriel Fauré: Klaverkvartet nr. 2 i g-mol, op. 45

Siden 1995 har Fauré Kvartetten udviklet og banet vejen for nyt repertoire til klaverkvartettens konstellation af instrumenter. Deres versioner af klaverkvartettens klassikere fra Amadeus Mozart til Gabriel Fauré er betagende og henførende, og det er deres transformation af Musorgskijs Udstillingsbilleder fra orkester til fire musikere så sandelig også. Og så er det ikke kun i den klassiske musik, de har udfoldet sig, f.eks. har de indspillet versioner af Rufus Wainwrights sange og arbejdet med NDR Big Band.

Værk af Musorgskij bearbejdet af Ravel

Aftenens program består af Modest Musorgskijs føromtalte Udstillingsbilleder, et værk bestående af 10 satser, som Musorgskij originalt skrev for klaver 1874 til minde om sin ven, maleren Victor Hartmann, med inspiration fra hans malerier. Værket blev først kendt 50 år efter Musorgskij havde skrevet det, da Maurice Ravel bearbejdede satserne, så de nu kunne fremføres af et symfoniorkester.

På denne aften kan du opleve Fauré Kvartettens egen bearbejdning af værket for klaverkvartet. Kvartetten har taget sit navn efter den franske komponist Gabriel Fauré, og fra hans hånd spiller de tre sange, som de ligeledes har bearbejdet for kvartet, samt Faurés klaverkvartet nr. 2.

Medvirkende

Dirk Mommertz, klaver

Erika Geldsetzer, violin

Sascha Frömbling, bratsch

Konstantin Heidrich, cello

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også

Mellem linjerne

Frieda Belinfante og Henriëtte Bosmans
Det Kgl. Bibliotek og LGBT+ Danmark hylder den frie kærlighed med en koncert dedikeret til musikhistoriens skjulte følelser.