Billede af Det Kgl. Biblioteks Gammel læsesal
Afholdt
Billede fra Gammel læsesal i Den Sorte Diamant

Foto: Malthe Ivarsson

Bibliotekshaven LIVE - SÆRUDGAVE - Eva Tind, Dusin, Marie Mondrup og Signe Wenneberg

Vi fejrer, fortolker og fantaserer om alle de landskaber, der omgiver os, i stemningsfulde og historiske rammer i Det Kgl. Biblioteks Gammel læsesal med musik, statements og ny poesi.

Eva Tind

Foto: Natascha Rydvald

1 / 4
Dusin

Foto: Dusin

2 / 4
Signe Wenneberg

Foto: Ditte Isager

3 / 4
Marie Mondrup

Foto: Det Kgl. Bibliotek

4 / 4

OBS: Da arrangementet denne gang foregår i vores historiske Gammel læsesal i Den Sorte Diamant, er der begrænsede pladser. Så kom i god tid, hvis du vil være sikker på at komme ind. Indgang via Den Sorte Diamant eller via Bibliotekshaven.

Til denne særudgave af Bibliotekshaven LIVE er vi rykket ind i det Kgl. Biblioteks Gammel læsesal fra 1906, der med sine grønne læselamper, imponerende søjler og lysekroner i loftet har en historisk pondus, der kan bære helt særlige, intime oplevelser. Du vil kunne opleve musisk følsomhed og nærvær fra Dusin, Signe Wenneberg med en polemisk og relevant tale, skuespiller Marie Mondrup, som vil fortolke Per Højholdts Gittes Monologer, og til sidst uropførelsen af et helt nyt lyrisk værk af digter Eva Tind.

Til Det Kgl. Biblioteks sensommerscene, Bibliotekshaven LIVE, vil vi med musik, performance, lyrik og polemiske taler udfolde årets tema: Landskab. Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til vores virkelighed nu og her. 

Vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser.

Baren er åben, og vi serverer en lækkerbisken af uimodståelige, tankevækkende optrædener.

 

Medvirkende

Eva Tind

Eva Tind er forfatter, billedkunstner og filmskaber. I sine skønlitterære værker undersøger hun identitetsdannelse og tilfældighedsprincipper i et forsøg på at nedbryde tabuer om race, køn og oprindelse. Hun debuterede på Gyldendal med digtsamlingen do i 2009 og modtog Klaus Rifbjergs debutantpris fra Det Danske Akademi. 

Dusin

Musikalsk indrammes det hele af det fremadstormende act, Dusin. Jesper Norhstedt Boesgaard, der ved denne lejlighed akkompagneres af Mads Vadsager. Dusin forsøger at udfordre de gængse popstandarder i dansk musik gennem en blanding af pop, elektropop og rock. Dette kunne senest høres på Dusins album INTERMEZZO fra 2022.  

Marie Mondrup

Marie Mondrup er uddannet ved skuespillerskolen ved Odense teater i 2008 og fire år før fra det Danske Musical Akademi. I en anmeldelse af Oh happy day, blev Marie Mondrups præstation fremhævet som noget helt særligt: “En oprigtig folkelighed og varme, men også en sårbarhed og en tristesse, som ligger langt fra hendes store smil. Og så kan hun synge: organisk, kraftfuldt og boblende af glæde.” Hun har desuden medvirket i diverse film og tv-serier samt spillet mange forskellige teaterroller. Marie Mondrup kan i efteråret opleves i forestillingen Karens kommode på Odense teater.

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg er klimaaktivist, foredragsholder, journalist og gin-producent samt bestyrelsesmedlem og tidligere medlem af Etisk Råd. Signe Wenneberg uddannet retoriker fra Københavns Universitet og mangeårig kulturjournalist på dagblade, magasiner, blog, tv og senest podcast. Hun udkommer dagligt på Instagram og blog, hvor det især handler om bæredygtighed og hverdagsaktivisme. Er forfatter til 18 fagbøger – om blandt andet have, klima, byggeri, bæredygtighed, mad, høns og grønne hverdagstips. 

Arrangementet er en del af Golden Days Festival 2023

Golden Days er en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet og former os som mennesker og samfund under kærlig, kritisk og kreativ behandling. Hvert år i september behandler festivalen et nyt tema ud fra en række forskellige optikker, faglige discipliner og æstetiske afsæt. Årets tema er 'På landet'.

Arrangementet er støttet af: 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Mere Bibliotekshaven LIVE