Tegning af en skattekiste med en ugle på toppen
Find spændende og kostbare skatte i Den Sorte Diamant.

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Skattejagt i udstillingen SKATTE

Gå på skattejagt blandt bibliotekets vigtigste, fornemmeste og største skatte i udstillingen SKATTE. For børn i alderen 7-11 år og deres voksne.

Tag med på skattejagt i Det Kgl. Biblioteks skatkammer!

Som noget særligt kan børn og deres voksne tage sammen på skattejagt i udstillingen Skatte på biblioteket.

Med et skattekort i den ene hånd og en lommelygte i den anden, kan I sammen løse sjove opgaver og blive klogere på udstillingens mange bøger, tegninger, fotografier, glober, breve og vigtige papirer.

Undervejs finder I ikke bare én men en masse skatte! De er alle meget værdifulde og betydningsfulde på hver deres måde. Se for eksempel en original Tintin-tegning, en otte meter lang skriftrulle, en trolddomsbog skrevet med kodeskrift og eventyr, som H.C. Andersen helt selv har skrevet med blæk og fjerpen!

Skattenes historier fortalt til børn og deres voksne

Skattekortet er bare én af bibliotekets aktiviteter for børn. I udstillingen kan de yngste også fordybe sig i historierne bag Danmarks store skatte. Kig på iPad'en tættest på skatten, hvor I finder vores tekster til børn og deres voksne.

Skatte i biblioteket

Det Kgl. Bibliotek er hele Danmarks bibliotek. Det er dit og mit. Biblioteket passer på vores historie.

Samler I på noget? Nogen samler på sten, andre samler på frimærker. Det Kgl. Biblioteket samler på alt om Danmark, og det har det gjort i mange hundrede år. I samlingen er der dog også meget om resten af verden. Derfor er bibliotekets samling af bøger, breve, billeder og meget andet kæmpe stor. Samlingen er en af de største i hele verden! 

I udstillingen SKATTE kan I se bibliotekets største skatte. Det er det vigtigste og mest kostbare fra bibliotekets samling. Skattene er værdifulde for Danmark og dig og mig, fordi de fortæller noget om vores historie. Derfor passer biblioteket på skattene, så vi også har dem i fremtiden.

For børn på 7-11 år og deres voksne

Hent et gratis skattekort i butikken i Den Sorte Diamant.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.