Billede af Børnenes Bibliotek
Billede fra Børnenes Bibliotek

Foto: Malthe Ivarsson

Børnenes Bibliotek: Lav din egen læse-kæphest

I vores nye børneunivers, der har åbent hver anden lørdag, kan I udforske bøgernes magiske verden og fordybe jer i kreative workshops med plads til leg og hygge for hele familien.

Praktisk information

Det er gratis for alle børn og deres voksne at deltage i Børnenes Bibliotek. Aktiviteterne er primært målrettet børn i alderen 5-11 år, men alle børn er velkomne.  

 

Børnenes Bibliotek ligger i Galejsalen. Du kommer direkte til Galejsalen fra bibliotekets indgang i Bibliotekshaven. Hvis du kommer gennem hovedindgangen til Den Sorte Diamant, så følg skiltene gennem bygningen eller spørg personalet i butikken om vej. Kommer du med klapvogn benyttes indgangen i Bibliotekshaven.

 

Mad kan købes i Den Sorte Diamants café. Medbragt mad kan nydes i det lille spiseområde i Galejsalen eller ude i Bibliotekshaven.

Kom med til Det Kgl. Biblioteks nye børneunivers, Børnenes Bibliotek, der ligger dybt under den gamle biblioteksbygning i den historiske Galejsal. I salen er der højt til loftet, hyggelige læsekroge, kreativt værksted og legeaktiviteter for store og små.  

Børnenes Bibliotek finder sted hver anden lørdag, hvor vi hver gang laver en ny aktivitet i det kreative værksted – denne gang lav vi sjove læse-kæpheste af gammelt bogmateriale. Derudover vil I også altid kunne dykke ned i vores samling af særlige børnebøger, udforske vores eventyrlige arkivskabe, spille spil eller gå på opdagelse i biblioteket med fx vores Diamantjagt eller på Skatte Ekspedition. Læs meget mere om det hele nedenfor. 

Kreativt værksted

Denne gang kan du lave din egen kæphest. Det er en særlig læse-kæphest, som vi bygger af bogmateriale og det særlige pap, som biblioteket bruger til at bevare sine materialer i. Hesten kan du lave et seletøj til, som du dekorere med glimmer, glitter og de farver, du har lyst til.  

Det lille særlige bibliotek

I vores lille bibliotek, finder du de bøger, som du nok ikke har set før. Det er gamle børnebøger fra dengang dine forældre og bedsteforældre var børn, og det er nye børnebogsværker med smukke og anderledes illustrationer. Du kan også bladre i en smuk håndindbunden udgave af H.C. Andersens eventyr, som er lavet specielt til Børnenes Bibliotek af bogbindere fra Det Kgl. Bibliotek.  

Eventyrlige arkivskabe

Til Børnenes Bibliotek kan du også udforske vores eventyrlige arkivskabe. Åbn skufferne og dyk ned i nogle af de finurlige og fascinerende bøger, billeder, breve og meget mere, som gemmes i bibliotekets samlinger. De fortæller alle en sjov, spændende, mærkelig eller måske overraskende historie om, hvad der ligger på hylderne i de store magasiner.

Oplevelser i Galejsalen og på egen hånd

Til Børnenes Bibliotek er der mange aktiviteter, og du vælger selv, hvad du har lyst til. Du kan deltage i dagens kreative værksted, farvelægge fine tegneark, fordybe dig i børnebøger, eller spille bibliotekets egen udgave af Ludo, Twister eller vendespil. Der er altid børneværter fra biblioteket til stede, som kan guide dig igennem aktiviteterne. Børneværterne kan også fortælle dig, om bibliotekets andre børnetilbud, som du kan kaste dig over i og uden for Den Sorte Diamant.

Børnenes Bibliotek er støttet af Nordea-Fonden.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.