Billede af Børnenes Bibliotek
Byg et skib til Børnenes Bibliotek

Foto: Malthe Ivarsson

Børnenes Bibliotek: Byg et skib og udforsk Christian 4.s krigshavn

I vores nye børneunivers, der har åbent hver anden lørdag, kan I udforske bøgernes magiske verden og fordybe jer i kreative workshops med plads til leg og hygge for hele familien.

Praktisk information

Det er gratis for alle børn og deres voksne at deltage i Børnenes Bibliotek. Aktiviteterne er primært målrettet børn i alderen 5-11 år, men alle børn er velkomne.  

 

Børnenes Bibliotek ligger i Galejsalen. Du kommer direkte til Galejsalen fra bibliotekets indgang i Bibliotekshaven. Hvis du kommer gennem hovedindgangen til Den Sorte Diamant, så følg skiltene gennem bygningen eller spørg personalet i butikken om vej. Kommer du med klapvogn benyttes indgangen i Bibliotekshaven.

 

Mad kan købes i Den Sorte Diamants café. Medbragt mad kan nydes i det lille spiseområde i Galejsalen eller ude i Bibliotekshaven.

Kom med til Det Kgl. Biblioteks nye børneunivers, Børnenes Bibliotek, der ligger dybt under den gamle biblioteksbygning i den historiske Galejsal. I salen er der højt til loftet, hyggelige læsekroge, kreativt værksted og legeaktiviteter for store og små.  

Børnenes Bibliotek finder sted hver anden lørdag, hvor vi hver gang laver en ny aktivitet i det kreative værksted – denne gang bygger vi skibe inspireret af Christian 4.s krigsskibe. Derudover vil I også altid kunne dykke ned i vores samling af særlige børnebøger, udforske vores eventyrlige arkivskabe, spille spil eller gå på opdagelse i biblioteket med fx vores Diamantjagt eller på Skatte Ekspedition. Læs meget mere om det hele nedenfor.    

Foto: Malthe Ivarsson

1 / 4

Foto: Malthe Ivarsson

2 / 4

Foto: Malthe Ivarsson

3 / 4

Foto: Malthe Ivarsson

4 / 4

Kreativt værksted – byg et skib

Denne gang er vi inspireret af Galejsalen, som vi skal være i. Salen blev bygget af Christian 4. som en del af hans krigshavn. I dag er krigshavnen fyldt med træer, planter og blomster og er bibliotekets have.  

I det kreative værksted kan du bygge et skib inspireret af Christian 4.s krigsskibe. Med limpistol, farver og saks kan du dekorer dit eget skib. Vi har været på besøg hos bibliotekets håndbogbindere og kigget i deres gemmer. Der har vi fundet smukke rester af papir og andet materiale til bogindbinding. Sammen med det bruger vi nyt marmoreret papir til at dekorere vores skibe.  

Husk også at besøge Bibliotekshaven og udforsk krigshavnenes historie med oplevelsesæsken Den hemmelige have på magtens Ø.  

Det lille særlige bibliotek

I vores lille bibliotek, finder du de bøger, som du nok ikke har set før. Det er gamle børnebøger fra dengang dine forældre og bedsteforældre var børn, og det er nye børnebogsværker med smukke og anderledes illustrationer. Du kan også bladre i en smuk håndindbunden udgave af H.C. Andersens eventyr, som er lavet specielt til Børnenes Bibliotek af bogbindere fra Det Kgl. Bibliotek.

Eventyrlige arkivskabe

Til Børnenes Bibliotek kan du også udforske vores eventyrlige arkivskabe. Åbn skufferne og dyk ned i nogle af de finurlige og fascinerende bøger, billeder, breve og meget mere, som gemmes i bibliotekets samlinger. De fortæller alle en sjov, spændende, mærkelig eller måske overraskende historie om, hvad der ligger på hylderne i de store magasiner.    

Oplevelser i Galejsalen og på egen hånd

Til Børnenes Bibliotek er der mange aktiviteter, og du vælger selv, hvad du har lyst til. Du kan deltage i dagens kreative værksted, farvelægge fine tegneark, fordybe dig i børnebøger, eller spille bibliotekets egen udgave af Ludo, Twister eller vendespil. Der er altid børneværter fra biblioteket til stede, som kan guide dig igennem aktiviteterne. Børneværterne kan også fortælle dig, om bibliotekets andre børnetilbud, som du kan kaste dig over i og uden for Den Sorte Diamant.

Børnenes Bibliotek er støttet af Nordea-Fonden. 
 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.
Billede af Børnenes Bibliotek
Kl.:
For børn og deres voksne

Børnenes Bibliotek: Byg en bogorm

I vores nye børneunivers, der har åbent hver anden lørdag, kan I udforske bøgernes magiske verden og fordybe jer i kreative workshops med plads til leg og hygge for hele familien.

Den Sorte Diamant, Galejsalen