Foto af de deltagende kunstnere i Bibliotekshaven LIVE 2.september
Afholdt
Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene er tilbage over tre sensommertorsdage.

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Bibliotekshaven LIVE: Deniz Kiy, Ditlev Tamm, Lucky Lo og Rosalinde Mynster

Vi fejrer den åbne, frisindede by København i den historiske bibliotekshaven med musik, statements og ny poesi.

Det Kgl. Biblioteks succesfulde sommerscene Bibliotekshaven LIVE vender tilbage med masser af musik, poesi og performance. Over tre sensommer-torsdage fra slut august til start september kan du møde skuespillere, digtere, talere og musikere på Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene. Køb forfriskninger undervejs i caféens pop-up-bar, og medbring gerne dit eget picnic-tæppe eller campingstol til at sidde på.

Netop åbenheden og frisindet er over de sidste mange årtier blevet et vartegn og symbol for vores by, og det er netop det københavnske frisind som atter bliver overskriften for de optrædende kunstnere, digtere, musikere og talere, man kan møde i haven.

Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til den københavnske virkelighed nu og her. Denne eftermiddag kan du møde forfatteren Deniz Kiy, juraprofessor Ditlev Tamm og skuespiller Rosalinde Mynster.

Deniz Kiy

Deniz Kiy (1994), der dimitterede fra Forfatterskolen i 2019, debuterede i 2021 med digtsamlingen Blå øje (türkü). Med digtsamlingen ønsker Deniz Kiy at skabe sin egen fortælling som en modvægt til – som Kiy udtrykker det – den hvide offentlighed og dens magtinstitutioners fortælling om minoritetsetniske.
Tematisk kredser Kiys digte om temaer som fremmedgørelse, kærlighed, (om)sorg, racisme og internaliseret racisme.

Ditlev Tamm

Juraprofessor emeritus, retshistoriker, forfatter og debattør. Ditlevs Tamm har et alsidigt forfatterskab bag sig, der blandt andet tæller titler fra Ligger godt i maven, om grundlæggeren af fødevarevirksomheden Daloons historie; til Det Høje C, om det konservative folkepartis historie og senest er han aktuel med bogen, Skabt som mand og kvinde, om den franske teolog og crossdresser ved Solkongens hof, François-Timoléon de Choisy. Netop debatten om køn og tøj er også fokus I DRs aktuelle program Professor på høje hæle, der følger Ditlev Tamm og hans undersøgelse af fænomener og bevægelser inden for køn, tøj og identitet i Danmark og udlandet.  

Lucky Lo

Lucky Lo, den svenske multi-instrumentalist og sangskriver Lo Ersares alt-pop pseudonym, er som et spil hinkesten. Hun springer mellem det velkendte og det finurlige; det groovy og det uventede. Lo er oprindeligt fra Umeå i Sverige, men flyttede til København i 2014 som gademusikant, der hyppigt besøgte kanalerne i Christianshavn med hendes instrument, banjoen. Men baggrunden i folkemusik er langtfra hendes eneste inspirationskilde. Lucky Lo’s alt-pop trækker også fra hendes vidtgående musikalske interesser for alt fra fri improvisation til bulgarsk vokalmusik. Lo er også påvirket af den pulserende popmusik, der kommer fra hendes andet hjem, Japan, som hun har tilbragt en del tid i, såvel som DIY-punkscenen fra hendes hjemby i Sverige. 

Rosalinde Mynster

Skuespiller, dramatiker og kunstnerisk leder af Teater Tugt. Rosalinde Mynster fik sin debut som 16-årig i Niels Arden Oplevs film To verdener fra 2008. I 2010 spillede hun over for Thure Lindhardt i komedien Sandheden om mænd, og i 2012 var hun med i Nikolaj Arcels historiske drama En kongelig affære. Hendes helt store folkelige gennembrud kom med rollen som Fie i TV 2’s dramaserie Badehotellet. På de skrå brædder har hun bl.a. medvirket i På Herrens mark på Teater Grob (2017) samt i Rundt på gulvet (2011), Sommerdrenge (2014) og Landet som ikke er (2018) på Teatret ved Sorte Hest. Med Teater I Akt har Rosalinde desuden skrevet stykket Nosser, som blev opført i Krudttønden i 2015. Senest har man kunne opleve hende i filmene I Krig og Kærlighed (2018) & Christian IV – den sidste rejse (2018) og Amadeus på Det Kgl. Teater (2019).

Arrangementet er støttet af

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også