Bibliotekshaven LIVE med Asta Olivia Nordenhof, Goss og Gry Jexen
Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene er tilbage. Foto: Det Kgl. Bibliotek /pressefoto

Bibliotekshaven LIVE: Asta Olivia Nordenhof, Goss og Gry Jexen

Vi fejrer den åbne, frisindede by København i den historiske bibliotekshaven med musik, statements og ny poesi.

Det Kgl. Biblioteks succesfulde sommerscene Bibliotekshaven LIVE vender tilbage med masser af musik, poesi og performance. Over tre sensommer-torsdage fra slut august til start september kan du møde skuespillere, digtere, talere og musikere på Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene. Køb forfriskninger undervejs i caféens pop-up-bar, og medbring gerne dit eget picnic-tæppe eller campingstol til at sidde på. 

Netop åbenheden og frisindet er over de sidste mange årtier blevet et vartegn og symbol for vores by, og det er netop det københavnske frisind som atter bliver overskriften for de optrædende kunstnere, digtere, musikere og talere, man kan møde i haven.

Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til den københavnske virkelighed nu og her. Denne eftermiddag kan du møde forfatter Asta Olivia Nordenhof, historiker og forfatter Gry Jexen og popkunstner Goss. 

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof (f. 1988) er uddannet på forfatterskolen 2011 og debuterede samme år med romanen Et ansigt til Emily. I 2013 udgav hun digtsamlingen Det nemme og det Ensomme. I 2020 udkom Penge på Lommen, den første udgivelse i en romanføljeton, der af anmeldere blev kaldt ”et af de mest ambitiøse romanprojekter i 2020”. For sine udgivelser har Asta Olivia Nordenhof modtaget mange prestigefyldte priser heriblandt Montanas Litteraturpris i 2013, Klaus Rifbjergs debutantpris i 2014. F.P. Jacs Mindelegat i 2015, Morten Nielsens Mindelegat i 2017 og senest Skulderklaplegatet i 2019.

Gry Jexen 

Gry Jexen er historiker, forfatter og podcastvært, hun har stået bag den populære bog, Kvinde Kend Din Historie. Gry Jexen arbejder for at skrive kvinderne ind i historien på en positiv og moderne måde. Det gør hun blandt andet som podcastvært og på hendes Instagramprofil, begge med navnet Kvinde kend din historie. I hendes formidling arbejder Gry Jexen på at bryde grænser for hvor og hvordan historie kan formidles.

Goss

Mads Damsgaard Kristiansen (tidligere Reptile Youth) har med soloprojektet Goss åbnet et nyt kapitel efter at Goss i slutningen af 2020 udgav det ekstremt anmelderroste debutalbum Group Therapy, der med Soundvenues ord ”bør cementere ham som en af de mest spændende popkunstnere i Danmark”. Goss har siden 2017 været på en rejse, der har budt på udsolgte koncerter, en europæisk support tour for verdensstjernen Mura Masa og ikke mindst optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Heartland Festival m.fl. På det seneste album I Feel Like Planet Earth bygger han videre på countrypoppen – denne gang med et tekstunivers, der kredser om både hans egen og planetens ustabile tilstand.

Arrangementet er støttet af

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også