Cookie- og Privatlivspolitik

Derfor bruger Det Kongelige Bibliotek cookies
For at kunne give dig en målrettet oplevelse bruger vi cookies til at identificere adfærd og præferencer. Fx lægger vi en cookie, hvis du ønsker at ændre størrelsen på fonten, så dette huskes når der klikkes videre, og du dermed undgår at skulle ændre til større font ved hvert sideskift. Desuden benytter vi også cookies hvis du logger ind. Dette betyder fx at du kan blive identificeret i søgesystemet, REX, så du kan bestille bøger, få adgang til at gemme søgninger og i det hele taget udnytte de funktionaliteter systemet stiller til rådighed. Sidst, men ikke mindst, bruger vi cookies til at måle trafikken på sitet for derved at kunne forbedre brugeroplevelsen og udvikle nye services.

Samtykke
Ved at blive på Det Kongelige Biblioteks websider, accepterer du at vi bruger cookies til ovenstående formål. Du kan på et hvilket som helst tidspunkt vælge at gå væk fra vores websider og slette alle cookies i din browser. Da vi mener at det ovenstående er en så central del af vores ydelser, har vi valgt ikke at stille alternative cookiefri tjenester til rådighed.

Hvad kan du selv gøre hvis du vil undgå cookies?
Som udgangspunkt har du selv 100% kontrol over, hvilke cookies der bliver gemt på din computer. Du kan læse mere om hvordan du kontrollerer cookies på http://minecookies.org/cookiehandtering

1. Ejeroplysninger
Dette website udbydes af:
Det Kongelige Bibliotek
Postbox 2149
DK-1016 København K
Telefon: (+45) 33 47 47 47
E-mail: kb@kb.dk

2. Cookies
Dette website anvender cookies i henhold til ovenstående formål. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies og de kan ikke indeholde virus.

2.1 Så lang tid opbevares cookies
Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.

2.2 Sådan sletter du cookies
Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

2.3 Sådan undgår du cookies
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering.

2.4 Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2.5 AddThis (Social deling af indhold)
For at give brugerne let adgang til at dele indhold via sociale medier som fx Facebook og Twitter, benytter vi AddThis på websitet. AddThis sætter cookies, hvis man benytter sig af tjenesten. Læs om dem her: http://www.addthis.com/privacy

2.6 UserVoice (Feedback)
For at give brugerne direkte adgang til at give os feedback, benytter vi tjenesten UserVoice, som nogle steder på websitet, giver en feedback-funktion direkte der hvor brugerne er. UserVoice sætter cookies, hvis man benytter sig af tjenesten. Læs om dem her: http://www.uservoice.com/privacy/

3. Personoplysninger
Det Kongelige Bibliotek henter og opdaterer oplysninger om adresser fra CPR-registeret. Derudover overføres oplysninger om CPR-numre og institutionelle tilhørsforhold fra Københavns Universitet og relevante hospitaler. Det Kongelige Bibliotek bruger disse oplysninger til at lave automatiske brugeroprettelser. Når en bruger har fået sit institutionelle tilhørsforhold tilknyttet, bruger vi oplysningerne til at give adgang til de ressourcer som er relevante for brugeren. Derudover kan brugeren selv oplyse telefonnummer og e-mailadresse(r), der bruges til servicebeskeder.

3.1 Brug af personoplysninger
Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner. Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.

3.2 Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret hos Det Kongelige Bibliotek, skal du rette henvendelse til webmaster@kb.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

3.3 Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100% sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar. Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes. Personoplysninger gemmes højst i 12 måneder efter brug. Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgelig datoen for "sidst opdateret" på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites. I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.