Vi satser på børnene

Det Kgl. Bibliotek åbner en ny sal til undervisning og fritidsarrangementer for børn og unge.

Den nyrenoverede galejsal

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Samtidig med, at skolerne vender tilbage fra sommerferie, åbner Det Kgl. Bibliotek en ny sal til undervisning og fritidsarrangementer for børn og unge i Den Sorte Diamant i København.

Galejsalen vil danne rammer om de undervisningstilbud, som biblioteket i hverdagene tilbyder grundskolen og ungdomsuddannelser. I weekender og i skoleferier vil Galejsalen åbne sine døre for børn, der kan deltage i kreative værksteder, lege, aktiviteter og events inspireret af kulturarven i bibliotekets samlinger.

Det Kgl. Bibliotek er for alle, og vi vil nå flere danskere. Biblioteket har et særligt fokus på børn og unge og børnefamilier med nye tilbud til dem om at møde den del af kulturarven, biblioteket har ansvaret for. Derfor har vi investeret i et helt nyt lokale specielt til børneaktiviteter og undervisningsforløb, fortæller bibliotekets direktør Svend Larsen.

Det over 200 kvadratmeter store lokale, Galejsalen, er opkaldt efter det Galejhus, der var en del af Christian IV's krigshavn. Det er den allerældste del af Det Kgl. Biblioteks nuværende bygninger på Slotsholmen. Salen lå i mange år ubenyttet hen.

Det første fritidsarrangement finder sted 29. august 2020 med vores tilbagevendende kreative workshop, Det Kreative Bibliotek, hvor børn og voksne sammen kan tegne, male og bygge deres eget kunstværk inspireret af kulturskattene i biblioteket.

14.08.2020