Hvordan får jeg adgang til Mediestream?

Fri adgang på Det Kgl. Bibliotek og Det Danske Filminstitut

Mediestream kan frit benyttes af alle på en række pc’er på Det Kgl. Bibliotek og Det Danske Filminstitut inden for åbningstiden. På disse steder er det muligt at se og høre alt indhold i Mediestream. Da store dele af materialet i Mediestream er beskyttet af Ophavsretsloven, er det ikke muligt at give brugere fri online adgang. Læs i det følgende, hvordan og til hvad du kan få adgang.  

Aviser

Artikler, fotos og andet materiale i aviserne er dækket af ophavsret. Ophavsretten gælder 70 år efter ophavsmandens død. I Mediestream er der fri online adgang for alle til aviser udgivet før 1. januar 1922. Aviser udgivet efter 31. december 1921 kan du søge i hjemmefra, men for at kunne læse i dem, skal du møde op på en af de to pligtafleveringsinstitutioner: Det Kgl. Bibliotek eller Det Danske Filminstitut. Bemærk at man ikke får adgang til flere aviser ved at logge ind med NemID. På mange danske folkebiblioteker er der adgang til en række avistitler, der betragtes som ”ejerløse” - læs mere om disse, og hvor du kan få adgang, her Ejerløse aviser. Enkelte uddannelsesinstitutioner har også licensadgang.    

Radio/tv og reklamefilm

Alle kan få adgang til at lytte til radio samt se tv og reklamefilm på Det Kgl. Bibliotek og Det Danske Filminstitut. Danske forskere kan ansøge om adgang til at streame radio, tv og reklamefilm online. Museer har mulighed for at få adgang via Slots- og Kulturstyrelsens aftale om brug af audiovisuelt materiale. Studerende og ansatte på følgende institutioner har adgang til radio/tv og reklamefilm i Mediestream:
  • Arkitektskolen Aarhus (undtaget reklamefilm)
  • Copenhagen Business School
  • Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • Københavns Universitet
  • Roskilde Universitet
  • Syddansk Universitet
  • Aalborg Universitet
  • Aarhus Universitet
For at få adgang skal man klikke på LOG IND i øverste højre hjørne. Derefter vælger man i listen den institution, man er tilknyttet - for eksempel Aalborg Universitet. Man kan nu logge ind med sit vanlige institutions-login og vil derefter kunne streame radio/tv og reklamefilm.
Type: infopage
Placering:
URL: adgang
Titel Menu: Hvordan får jeg adgang?
Menu vægt: 20