Tegning af grønt byrum med Den Sorte Diamant i baggrunden
Foto: BOGL

Sommer og Tour de France på Søren Kierkegaards Plads

Søren Kierkegaards Plads foran Den Sorte Diamant bliver forvandlet til en grøn oase i anledning af, at Tour de France cykler forbi. Den grønne plads kan opleves fra 1. juli til 8. august.

Partnerne bag

Indretningen af Søren Kierkegaards Plads er designet af arkitektvirksomheden BOGL og er blevet til i et samarbejde mellem SLKS, Nationalmuseet/Krigsmuseet, Københavns Kommune, Det Kgl. Bibliotek og med støtte fra Realdania. 

Søren Kierkegaards Plads foran Den Sorte Diamant bliver forvandlet til en grøn oase med græs og træer, som byen får glæde af hele sommeren – det midlertidige byrum bliver stående helt til 8. august.
Anledningen er årets Tour de France, hvor 1. etape kører lige forbi Søren Kierkegaards Plads og Det Kgl. Bibliotek. 

Søren Kierkegaards Plads vil rumme alt fra Tour de France fanzone og udstillingsområder til grøn beplantning, legeområder og pergolaer, man kan sidde under, og være et byrumsforsøg, der skal afprøve, hvordan en af Københavns største pladser fremover kan udvikles og bruges. 

Tegning af grønt byrum med udsigt over havnen ved Den Sorte Diamant
Visualisering af byrummet på Søren Kierkegaards Plads

Foto: BOGL

Praktisk information

  • Det er gratis at være med til arrangementer på Søren Kierkegaards Plads. Alle er velkomne - også børn. 
  • Mad og drikke: Det vil være muligt at købe mad og drikkevarer på pladsen. Lad venligst grillen blive hjemme.
  • Toiletter: Der er opstillet toiletter på pladsen. 
  • Badning: Badning er ikke tilladt ved Søren Kierkegaards Plads. Vi henviser til Bølgen ved Kalvebod Brygge, 500 meter fra pladsen.
  • Kom godt frem: Find vej til Søren Kierkegaards Plads udenom afspærringerne under Tour de France med Det interaktive kort

Oplev

juli

Vi tilbyder også

Diamantklubben

Den Sorte Diamant set udefra men oplyst indefra af stærk lyskilde
Velkommen til Diamantklubben: Det Kgl. Biblioteks kulturklub. Som medlem af Diamantklubben får du adgang til en lang række kulturtilbud i Den Sorte Diamant.

Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant, København. Aftenbillede over kanalen
I Det Kgl. Biblioteks bygninger på Slotsholmen kan du både opleve udstillinger og koncerter, bruge læsepladserne og besøge caféen med udsigt over havnen.