Splitfotografi af radioteatergruppe og dame der lytter med høretelefoner på
Afholdt

Foto: Det Kgl. Bibliotek

AFLYST - Radioteatret - Danmarks største teater

Dansk teater 300 år - Om radioteatrets storhed og lyddramatik i dag.

AFLYST. Vi må desværre meddele at arrangementet er aflyst. Billethavere har fået direkte besked om refundering. Eventuelle spørgsmål kan rettes til kultur@kb.dk.

Readings af radioteatret største hits

Vi sætter fokus på det, som engang var Danmarks største teater, men som i dag nærmest er ikke eksisterende, radioteatret.

I radioteatrets storhedstid i 1960’erne lå lyttertallene på op mod 120.000 lyttere om ugen. Danmarks Radios satsning på at producere og få skrevet ny dansk dramatik har haft en væsentlig rolle i dansk teaters udvikling. Gennem en række eksempler med scener fra de store forestillinger bliver publikum præsenteret for lydteatrets virtuositet. Der vil også blive opført scener i form af readings af medvirkende skuespillere.

Medvirkende

Anna Lawaetz

Det Kgl. Biblioteks Anna Lawaetz, forskningsbibliotekar og ph.d. vil med gæster på scenen guide os igennem denne lydrejse – et imponerende og medrivende univers af teater for ørerne. De vil også pege på, hvordan lyddramatik i nogen grad er vendt tilbage igen. Men denne gang uden for DR.

Arrangementet er et samarbejde mellem Danske Dramatikere og Det Kgl. Bibliotek

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.