Emnesøgning

En stor del af bøgerne i REX (men ikke alle) er forsynede med emnekoder eller emneord. Ved søgning på emnekoder og/eller emneord kan man derfor ikke være sikker på at finde al relevant litteratur, da ikke alle materialer i REX er beriget med disse.

Emnekoder

Du kan søge på følgende emnekoder i avanceret søgning:

  • Dewey - udenlandske bøger har ofte en Deweykode.
  • DK5 - anvendes af de danske folkebiblioteker.
  • SK1 og SK2 - Det Kongelige Biblioteks egne emnekoder.
  • UDK – anvendes af Roskilde Universitetsbibliotek.

Bemærk! Det kan være en god idé at trunkere din søgning på emnekode med brug af * - på denne måde finder du alle underinddelinger af emnekoden.

Eksempel: Vælg dewey i avanceret søgning og skriv 320*. Du får resultater om Political Science (Politics & government) men også fra undergrupper som 320.01 Political Science (Philosophy and theory) eller 320.1 (The State) eller 320.5 (Political ideologies) osv.

Eksempel: Vælg DK5 i avanceret søgning og skriv 10*. Du får resultater om filosofi, men også alle filosofiens undergrupper som 10.3 Systematisk filosofi eller 10.8 Filosofiske skoler og retninger eller 10.9 Filosofiens historie osv.

Der findes en række klassifikationskoder, som har været anvendt på institutbiblioteker, nedlagte biblioteker eller i Nationalbibliotekets samlinger. Besøg de enkelte fagsider eller kontakt fagreferenten for oplysninger om særlige klassifikationskoder eller se Nationalbibliotekets samlinger her.

Emneord

Du kan systematisere din søgning ved at søge efter emneord, som de fleste af bibliotekets nyere bøger, tidsskrifter og artikler har tilknyttet.

Bemærk! Søgning på emneord egner sig bedst til, hvis du allerede har et rimeligt kendskab til den terminologi, der anvendes inden for det emne, som du arbejder med.

Eksempel: Søg på "drug abuse" i emnefeltet i avanceret søgning og få resultater, hvor emneordet "drug abuse" indgår.

Du kan også anvende emneord ud fra dit søgeresultat. Her kan du bruge emneordene på to måder:

  1. Du kan indsnævre dit søgeresultat ved at vælge emneord i facetterne (se mere om facetter her)
  2. Du kan vælge at søge videre med de emneord, som er tilknyttet et materiale. Emneordene er altid præsenteret som klikbare links.

Eksempel: Du har fundet bogen "Emerging trends in drug use and distribution" og kan nu vælge at søge videre på et af de emneord, der er tilknyttet bogen, og som kan ses under ”Detaljer”. Du foretager nu en søgning på alle materialer i REX med emneordet.