Hvordan bestiller jeg?

Har du fundet en bestemt titel, som du ønsker at bestille, klikker du på materialet, hvor du vil få bestillingsmulighederne frem. Husk først at logge ind i REX, enten i den gule bjælke over søgeresultatet eller via 'Log ind' i øverste højre hjørne:

 

 

Hvis materialet findes i flere eksemplarer og er opstillet forskellige steder, bliver det vist i oversigten over eksemplarer, og du kan se, om det er hjemme eller udlånt. For mange eksemplarer vil du i oversigten også kunne se, om eksemplaret er til hjemlån, til brug på stedet eller kun til brug på læsesal, og der vil stå, hvorvidt det skal bestilles frem eller, om det står på åbne hylder:

 

Du har 2 forskellige muligheder for at bestille:

  • via Bestil-knappen over eksemplarerne

  • ud for de enkelte eksemplarer i eksemplarlisten

Bemærk: Bestil-knappen over eksemplarerne er ikke mulig for tidsskriftsbestillinger, og du kan ikke foretage kopibestillinger. Ønsker du at foretage en kopi-bestilling, skal du vælge Kopi/pdf ud for det enkelte eksemplar.

 

Bestil-knappen over eksemplarerne er en bestillingsmulighed, hvor du ikke behøver at tage stilling til de enkelte eksemplarer. Denne kan benyttes, hvis du ikke ønsker et specifikt eksemplar, eller hvis du ikke ønsker at bestille en kopi. Systemet finder selv et eksemplar ud fra din lånerkategori samt valg af afhentningssted.

Ønsker du et specifikt eksemplar eller en kopi, skal du benytte bestillingsmuligheden ud for de enkelte eksemplarer. Klik på pilen til højre for eksemplaret, hvor du får information om udlånsstatus og låneregel og samtidig får mulighed for enten at bestille det fysiske materiale eller foretage en Kopi/pdf-bestilling.

 

Bestil

Når du klikker på Bestil, kommer du direkte til bestillingssiden, hvor du skal:

  • vælge afhentningssted, dvs. det bibliotek, hvor du ønsker at afhente materialet

  • angive sidste interessedato, dvs. hvor længe du vil vente på materialet. Hvis du ikke skriver noget, bliver interessedatoen automatisk sat 3 måneder frem fra bestillingsdatoen

  • klikke på Send reservation. Din bestilling er nu gennemført, og du vil modtage en mail, når materialet er klar til afhentning

 

Kopi/pdf

Vælger du Kopi/pdf, får du en bestillingsformular, som du udfylder med oplysninger om forfatter, titel på artikel og sidetal:

Når du har udfyldt bestillingsformularen og trykket på Send, får du en kvittering, som du kan udskrive, og som du skal bekræfte ved at klikke på OK. Derved afslutter du din bestilling.

Har du bestilt kopi af et nyere trykt videnskabeligt tidsskrift, sendes artiklen gratis som en pdf-kopi. Papirkopier sendes med posen og er mod betaling. Priserne fremgår af prislisten på bestillingssiden.

 

Kan jeg slette en bestilling

Du kan slette en bestilling/kopibestilling i REX, hvis bogen er udlånt. Er bogen derimod hjemme, er det ikke muligt at slette bestillingen/kopibestillingen.

Du kan heller ikke slette dine bestillinger, når du har fået besked om, at materialet er klar til afhentning.

Bestilte bøger til afhentning kan desværre ikke ligge ud over sidste afhentningsfrist. Når denne udløber, slettes bestillingen automatisk.

 

Fandt du ikke hvad du søgte?

Hvis du ikke kan finde materialet i REX, kan du benytte den manuelle bestillingsformular ’Fandt du ikke hvad du søgte’, som ligger øverst i topbjælken. Her får du hjælp til at finde det du søger i REX eller andre steder. Der er link til e-tidsskriftssiden (samlet liste over e-tidsskrifter), til en liste over bibliotekets eksterne databaser samt til den manuelle bestillingsformular, som du kan benytte, hvis du ønsker at få et materiale indlånt fra et andet bibliotek.